ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στην αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών από την Τουρκία, είναι επικίνδυνη

1 min read

Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία, η Τουρκία αμφισβητεί το status των κατοικημένων νησιών

Έπειτα από την εισβολή σε περιοχές κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και εθνικής κυριαρχίας μέσω του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη, η Τουρκία έχει κλιμακώσει την ρητορική της, αμφισβητώντας πλέον ανοιχτά την κυριαρχία των κατοικημένων νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Είναι ακριβώς ίδια ρητορική που χρησιμοποιούσε παραμονές της εισβολής στην Κύπρο, το 1974.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εξαιρετικά και αδικαιολόγητα υποτονική. Μετά από κάθε δήλωση αμφισβήτησης της κυριαρχίας κατοικημένων νησιών, θα έπρεπε τουλάχιστον η κυβέρνηση να προβαίνει σε «σεισμικές» αντιδράσεις προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς, κατηγορώντας την Τουρκία για προαναγγελία εισβολής.

Διότι εδώ δεν απειλείται μόνο η εθνική κυριαρχία, αλλά απειλούνται με ολοκαύτωμα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου. Όπου μπαίνει η Τουρκία, δεν μένει κανένας ζωντανός. Όλοι γίνονται πρόσφυγες ή δολοφονούνται επιτόπου.

Η ελληνική αφωνία δυστυχώς έχει καταστήσει τις τουρκικές δηλώσεις, που επαναλαμβάνουμε αποτελούν προπομπό πολεμικής εισβολής, περίπου ως «κανονικότητα». Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να εξηγήσει γιατί ανέχεται αυτή την άκρως επικίνδυνη ρητορική. Ενώ οφείλει μεγάλες εξηγήσεις για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης το οποίο ακόμα παραμένει αναρτημένο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενώ ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του οργανισμού, δεν έβγαλε άχνα για αυτό το επικίνδυνο ανοσιούργημα.

Ας προσέξουν άπαντες, διότι ιστορία είναι εξαιρετικά σκληρή σε όσους παραδίδουν εθνικό έδαφος. Και τα εξοπλιστικά, δεν είναι δικαιολογία για την αφωνία της Ελλάδας. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βομβαρδίζεται με όλους τους τρόπους από τις ελληνικές θέσεις και την καταδίκη της τουρκικής ασυδοσίας. Κυρίως η Ευρώπη, δεν μπορεί να μένει απαθής έναντι της αμφισβήτησης εδαφών ενός κράτους – μέλους της

.Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.