ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Σαουδική Αραβία θα διαθέσει 410 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

1 min read

Σύμφωνα με τον Faisal bin Farhan Al Saud, το βασίλειο συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Το Ριάντ αποφάσισε να διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο ύψους 410 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο την Κυριακή μετά από συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η εκπομπή φιλοξενήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Ekhbariya .

«Το Βασίλειο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ανακουφίσει τα δεινά των Ουκρανών», είπε ο Σαουδάραβας υπουργός. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην ανακούφιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, γι’ αυτό ο βασιλιάς και ο διάδοχος του θρόνου αποφάσισαν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 410 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα», είπε.

Όπως πρόσθεσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία. “Το Βασίλειο ενδιαφέρεται να υποστηρίξει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στη μείωση των εντάσεων, καθώς και στην επίτευξη ειρήνης. <…> Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα μέρη [στη σύγκρουση] για να βρούμε τρόπους επίλυσης αυτής της κρίσης”, είπε .

Επιπλέον, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Sharq , το Ριάντ και το Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης που προβλέπει την προμήθεια προϊόντων πετρελαίου στην Ουκρανία.

Ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι 100 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κεφάλαια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια και 300 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά προϊόντων πετρελαίου.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη επίσκεψη στην Ουκρανία μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών. Ενώ βρισκόταν στο Κίεβο, συναντήθηκε με τον Ζελένσκι, τον επικεφαλής του γραφείου του, Άντριι Γιέρμακ, και τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.