ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία «στέλνει» πολεμικά αεροσκάφη MiG- εξοπλισμένα με υπερηχητικους πυραύλους Kinzhal στον θύλακα του Καλίνινγκραντ

1 min read

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τρία πολεμικά αεροσκάφη MiG-31E, εξοπλισμένα με υπερηχητικους πυραύλους Kinzhal, μετακινήθηκαν και σταθμεύουν πλέον στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, τα MiG θα βρίσκονται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Ο ρωσικός θύλακας στην ακτή της Βαλτικής, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε, έγινε σημείο ανάφλεξης αφότου η Λιθουανία περιόρισε τη διαμετακόμιση προς αυτόν προϊόντων μέσω του εδάφους της, με τη Ρωσία να προειδοποιεί με αντίποινα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Τετάρτη το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως δύο ρωσικά MiG-31 παραβίασαν το φινλανδικό ενάεριο χώρο κοντά στην πόλη Πόρβο, στον κόλπο της Φινλανδίας, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας στο υπουργείο Άμυνας Κριστιάν Βακούρι, τα ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στον φινλανδικό εναέριο χώρο για δύο λεπτά.

«Το βάθος της φερόμενης παραβίασης του φινλανδικού εναέριου χώρου ήταν ένα χιλιόμετρο», δήλωσε ο Κριστιάν Βακούρι, αλλά δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το αν τα αεροσκάφη συνοδεύτηκαν μέχρι την έξοδό τους από τον εναέριο χώρο.

Η φινλανδική πολεμική αεροπορία ταυτοποίησε τα αεροσκάφη και η συνοριοφρουρά ξεκίνησε έρευνα για την παραβίαση, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.