ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία πάει το όνομα των Σκοπίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

1 min read

Φεβρουάριος 9, 2019. 19:54


Η Ρωσία πιστεύει ότι το θέμα της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο πρέσβης στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντνίκιν.

«Ξεκινάμε από το γεγονός, ότι το ψήφισμα 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1993, περιέχει απευθείας αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM. Όταν συμβεί αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και οργανωτικών», εξήγησε.

Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ‘Μακεδονίας’ μποϊκόταραν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018.

«Αυτό δείχνει ότι η διαίρεση της κοινωνίας σε αυτήν τη χώρα έχει ενταθεί. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να μην δεν έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες σε μια τόσο εκρηκτική περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια.

«Η Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να την κατηγορήσουν, σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ ή στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρέσβης.

«Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει με μια σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, δηλαδή εκτός του νομικού πλαισίου, όπως υπογράμμισε επανειλημμένα ο πρόεδρος της ‘Μακεδονίας’, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αντί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα, η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δημιουργήσει πολλά νέα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαζντνίκιν

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.