ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία “κτυπά” εκεί που δεν τολμούσε: Ρωσική αεροναυτική ομάδα ΝΑ της Κρήτης – Για πρώτη φορά MiG-31K με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal στην Αν. Μεσόγειο (βίντεο)

1 min read

Η Ρωσία παρατάσσει ισχυρή αεροναυτική αρμάδα μάχης ΝΑ της Κρήτης εισάγοντας για πρώτη φορά στην Αν. Μεσόγειο τον πολυηχητικό “game changer”
μη ανασχέσιμο πύραυλο των 10 Mach “Kh-47M2 Kinzhal”.

Για πρώτη φορά από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Μόσχα αλλάζει τελείως στρατηγική, γίνεται άκρως επιθετική φτάνοντας εκεί όπου μέχρι τώρα δεν τολμούσε:

Aρχικά μέχρι τον Κεντρικό Ειρηνικό 60 χλμ από τις βάσεις των ΗΠΑ και τώρα στην Αν. Μεσόγειο ΝΑ της Κρήτης παρατάσσοντας ισχυρή αεροναυτική ομάδα μια ανάσα από την Σούδα!

Μέσα στην όλη αλλαγή της ρωσικής στρατηγικής δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πυρά εναντίον του βρετανικού αντιτορπιλικού στην Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά από εποχής ΕΣΣΔ ο ρωσικός Στόλος στον Κεντρικό Ειρηνικό 65 χλμ από την Χαβάη! – ΗΠΑ: “Ανατινάζουμε εύκολα την φρεγάτα “Varyag” και τους S-400 με PrSM” (βίντεο)

Ρωσική κινητοποίηση νοτιοανατολικά της Κρήτης

Η Ρωσία ζήτησε άδεια και η Αθήνα ενέκρινε το αίτημα της προχωρώντας στην έκδοση ΝΟΤΑΜ παρακάμπτοντας τελείως το ψευδεπίγραφο τουρκολιβυκό Μνημόνιο και την Άγκυρα.

Η ρωσική αεροναυτική ομάδα μάχης θα ασκηθεί για μία εβδομάδα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από 1η Ιουλίου μέχρι 7 Ιουλίου ρωσικά πολεμικά πλοία, μαχητικά και βομβαρδιστικά θα προχωρήσουν σε ασκήσεις με εκτοξεύσεις πυραύλων στην περιοχή.

Ποιες ρωσικές δυνάμεις απλώνονται στην Αν. Μεσόγειο

Η Ρωσία έστειλε για δεύτερη φορά στις βάσεις της στην Συρία τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 εξοπλισμένα με αντιπλοϊκούς πυραύλους Kh-22 και πυραύλους κρουζ Kh-32.

Τα τρία Tu-22M3 φέρουν τους κωδικούς “Red 15”, “Red 28” και “Red 50” με βάση το αεροδρόμιο Shaykovka στην δυτική Ρωσία και την βάση Belaya στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Όμως για πρώτη φορά έστειλε δύο μαχητικά MiG-31K με κωδικούς “Red 90” και “Red 96” φορτωμένα με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal!

Την αεροναυτική αρμάδα μάχης συμπληρώνουν μαχητικά Su-35S και βομβαρδιστικά Su-34, ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος Il-38 ASW καθώς και Tu-142MK.

Ταυτόχρονα στην άσκηση θα πάρουν μέρος και πέντε πλοία και υποβρύχια του ρωσικού Ναυτικού:

Η ναυαρχίδα του Στόλου, το καταδρομικό “Moskva”, οι φρεγάτες “Admiral Essen” και “Admiral Makarov”, δύο υποβρύχια κλάσης Improved Kilo τα “Stary Oskol” και “Rostov-on-Don” φορτωμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr.

“Πιλότοι και μαχητικά θα εκπαιδευτούν σε νέες γεωγραφικές περιοχές, στην ανατολική Μεσόγειο. Για πολλά πληρώματα αυτό αποτελεί κάτι νέο. Θα προχωρήσουν σε πολεμικά παίγνια καταστροφής ενός υποθετικού εχθρού. Οι ασκήσεις αυτές απαιτούν υψηλό επίπεδο και εμπειρία” είπε ο Διοικητής της βάσης Khmeimim, στρατηγός Sergei Kobylash.

Στόχος η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική αεροναυτική αρμάδα θα προσομοιώσει επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟϊκού Στόλου του οποίου θα ηγείται το βρετανικό αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο εκεί όπου θα βρίσκεται το βρετανικό αεροπλανοφόρο. Το HMS Queen Elizabeth θα εμπλακεί επίσης σε πολεμικά παίγνια.

Το αεροπλανοφόρο μεταφέρει αμερικανικά F-35 και στην συνοδεία του υπάρχουν πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Δείτε βίντεο

Η Μόσχα αλλάζει στρατηγική: Μετά τον Κεντρικό Ειρηνικό, η Αν. Μεσόγειος

Η Ρωσία μετά την μεγαλύτερη άσκηση επί εποχής ΕΣΣΔ στον Κεντρικό Ειρηνικό λίγα μόλις χλμ από την αμερικανική βάση στην Χαβάη, προγραμματίζει δεύτερη μεγάλη αεροναυτική άσκηση αυτή την φορά στην Αν. Μεσόγειο.

Δεν είναι τυχαίο πως η στρατιωτική άσκηση στην Αν. Μεσόγειο έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την μεγάλη πολεμική κινητοποίηση στον Ειρηνικό με την εμπλοκή 20 πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων 4.000 χλμ μακριά από την ρωσική βάση.

Επίσης η νέα ρωσική επιθετική ενέργεια έρχεται λίγα 24ώρα μετά την “ναυμαχία” με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender στην Μαύρη Θάλασσα και τα προειδοποιητικά πυρά που έπεσαν.

Φαίνεται όμως πως στην προκειμένη περίπτωση η Μόσχα στοχοποιεί ειδικά την Βρετανία.

Δεν πρέπει να αποκλείσουμε νέο “θερμό” επεισόδιο καθώς η Μόσχα είναι αποφασισμένη να “σπάσει” τον κλοιό στην Μαύρη Θάλασσα “κτυπώντας” σε άλλες γεωγραφικές ζώνες και πολύ κοντά σε αμερικανικές βάσεις.

Δείτε βίντεο

Ο πύραυλος “Kh-47M2 Kinzhal” στην Αν. Μεσόγειο

Kαι αν οι πύραυλοι Kh-22 και Kh-32 είναι κάπως γνωστοί εμβέλειας 300 μιλίων και 500 αντίστοιχα, δεν ισχύει το ίδιο για τον άκρως απόρρητο πύραυλο Kinzhal.

Τον συγκεκριμένο πύραυλο τον φέρουν αποκλειστικά ειδικά τροποποιημένα MiG-31K και υπάρχουν μόλις 10 τέτοια μαχητικά στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύραυλος “Kh-47M2 Kinzhal” μπορεί να επιτύχει ταχύτητα 10 Mach, μπορεί να ελίσσεται κατά την τελική φάση της πτήσης του, αποφεύγοντας όλα τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας, παραδίνοντας πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές σε απόσταση άνω των 2.000 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος Kh-47M2 ‘Kinzhal’ έχει εμβέλεια 2.000 χλμ και σχεδιαστικά βασίζεται στον βαλλιστικό πύραυλο Iskander.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.