ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία έκανε ξεκάθαρο ότι κάθε οπλικό φορτίο από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα αποτελέσει νόμιμο στρατιωτικό στόχο

1 min read

Η Ρωσία έκανε ξεκάθαρο ότι κάθε οπλικό φορτίο από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα αποτελέσει νόμιμο στρατιωτικό στόχο κάτι που όπως δείχνουν οι δηλώσεις του Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας Τ.Σάλιβαν έχει γίνει αποδεκτό δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν οι νατοϊκές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος.

Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα χτυπήσει τα οχήματα που μεταφέρουν οπλική βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς τα θεωρεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε ότι πρόκειται για στρατιωτικούς στόχους, τονίζοντας ότι «οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν ζημιές στον ρωσικό Στρατό ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα αντιμετωπιστούν με σκληρότητα».

Και διαμήνυσε ότι «οι μεταφορές όπλων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι».

Η απάντηση των ΗΠΑ ουσιαστικά δίνει το πεδίο στην Ουκρανία στα χέρια των Ρώσων: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιχειρούν εντός της επικράτειας της Ουκρανίας, επομένως εάν οι Ρώσοι, προφανώς, επρόκειτο να πλήξουν έδαφος του ΝΑΤΟ, όπου συγκεντρώνεται υλικό, αυτό θα επέφερε την ενεργοποίηση του Άρθρο 5 και θα αποτελούσε μια απόλυτη ανατροπή δεδομένων».

Το Άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι μια επίθεση σε ένα κράτος μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας αντιστοιχεί σε επίθεση σε όλα τα μέλη της. Το Άρθρο αυτό έχει ενεργοποιηθεί μόνο μία φορά, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η λίστα όπλωνΗ λίστα περιλαμβάνει ελικόπτερα, πυραυλικά συστήματα για τεθωρακισμένα και τανκς, πλήρως εξοπλισμένες στρατιωτικές στολές, συστήματα αντιμετώπισης χημικού πολέμου, drones και ραντάρ.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

– 11 ελικόπτερα Mi-17.
– 300 drones Switchblade.
– 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα και προστατευτικό εξοπλισμό για προστασία από χημικές επιθέσεις.
– 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113.
– 10 ραντάρ αντιπυροβολικού.
– 500 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.
– 30.000 σετ στρατιωτικών στολών και κράνη

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.