ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία έχει αναπτύξει κινητούς εκτοξευτές πυραύλων Iskander-M σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα

1 min read

Η Ρωσία έχει αναπτύξει κινητούς εκτοξευτές πυραύλων Iskander-M σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε την Κυριακή το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το reuters.

“Στη συνέχεια ο εχθρός αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ μεταφέροντας και συγκεντρώνοντας πρόσθετες μονάδες”, ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην καθημερινή πρωινή ενημέρωση.

“Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτοξευτές Iskander-M έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία”, ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη θέση των συστημάτων.

Το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επαληθεύσει τις αναφορές. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Μόσχα στις αναφορές.

Το Μπέλγκοροντ είναι πόλη και διοικητικό κέντρο της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Το Iskander, ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων με την κωδική ονομασία SS-26 Stone από το ΝΑΤΟ, αντικατέστησε τον σοβιετικό πύραυλο Scud. Οι δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοί του έχουν βεληνεκές έως 500 χιλιόμετρα (300 μίλια) και μπορούν να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να ελέγξει όλη τη νότια Ουκρανία. Το Κίεβο δήλωσε ότι αυτό δείχνει ότι η Μόσχα έχει ευρύτερους στόχους από τον διακηρυγμένο στόχο της αποστρατιωτικοποίησης και “αποναζιστικοποίησης” της χώρας. Η Ουκρανία και η Δύση αποκαλούν την εισβολή, που διανύει τον τρίτο μήνα, αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο.

Δημοσίευση στα Social Media