ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία απειλεί τη Δύση: Αν δεν πληρώσετε σε ρούβλια, δεν έχει φυσικό αέριο

1 min read

«Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ

Η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να αφήσει την Ευρώπη χωρίς φυσικό αέριο, στην περίπτωση που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν την πληρώσουν σε ρούβλια, μετά τη σχετική ανακοίνωση-απόφαση των G7 κατά τη σύνοδο κορυφής της περασμένης Πέμπτης.

Οι χώρες της G7 ξεκαθάρισαν σήμερα Δευτέρα ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, σε αντίθεση με τα όσα γνωστοποίησε πως θα απαιτήσει το Κρεμλίνο. Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ, μετά από διάσκεψη με τους υπουργούς Ενέργειας της G7, σύμφωνα με το Reuters. «Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και κατάφωρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», είπε ο Χάμπεκ.

Οι υπουργοί των χωρών της συμμαχίας, την οποία αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και ο Καναδάς, επανέλαβαν ότι «οι συμφωνίες είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει να τις σέβονται… η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και προτρέπουμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Πούτιν», είπε.

«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής»

«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε από τη μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα που μας διακρίνει, δεν θα διαιρεθούμε», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.