ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρώμη καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη για τα περί «ανήθικων» ιταλικών ΜΜΕ

1 min read

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Ρωσίας στη Ρώμη, Σεργκέι Ραζόφ, και απέρριψε εκ νέου τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί μεροληπτικής κάλυψης του πολέμου στην Ουκρανία εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Έττορε Σέκουι, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία κατηγόρησε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι καλύπτουν «με ανήθικο τρόπο» τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Προσέθεσε, δε, ότι οι αναφορές της Μόσχας σε «οργανωμένη εκστρατεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης κατά της Ρωσίας», στερούνται οποιασδήποτε βάσης.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, είχε αντιδράσει την Κυριακή με έντονο τρόπο στις ρωσικές κατηγορίες, υπενθυμίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην χώρα του έχει επιβάλει ολική λογοκρισία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης στην Ρώμη επέμεινε ότι στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικρατεί μια εχθρική προς την χώρα του γραμμή και ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι να σεβαστεί «την παραδοσιακή γραμμή μετριοπάθειας και ισορροπίας, η οποία χαρακτήριζε ανέκαθεν, την εξωτερική πολιτική της Ιταλίας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.