Πα. Οκτ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρώμη αρνείται να δεχτεί πλοίο που μεταφέρει 64 μετανάστες

1 min read

Το πλοίο εν μέσω τρικυμίας κατευθύνεται στη Λαμπεντούζα – Η ιταλική κυβέρνηση κάλεσε τη Γερμανία να λύσει το πρόβλημα επειδή είναι γερμανικό το πλοίο και το πλήρωμα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της δεξιάς Λέγκα ζήτησε σήμερα από τη Γερμανία να αναλάβει τους 64 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο από ένα πλοίο γερμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, το οποίο κατευθύνεται προς τις ιταλικές ακτές, εν μέσω θαλασσοταραχής.

“Το πλοίο είναι γερμανικής ιδιοκτησίας, με γερμανική σημαία και γερμανικό πλήρωμα” και επομένως “είναι δικό τους πρόβλημα, αυτοί πρέπει να το λύσουν”, είπε ο Σαλβίνι στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Παρίσι.

“Ζήτησα από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει”, πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye διέσωσε τους μετανάστες την Τετάρτη, στα ανοιχτά της Λιβύης. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι 12 γυναίκες, ένα βρέφος 11 μηνών και ένα αγοράκι 6 ετών.

Το πλοίο κατευθύνεται στη Λαμπεντούζα. “Είμαστε σε επαφή με τις γερμανικές αρχές, αναζητώντας μια λύση. Κατευθυνόμαστε στη Λαμπεντούζα για να αποφύγουμε την κακοκαιρία στη Μάλτα”, ανέφερε μια πηγή της οργάνωσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, με επιστολή του προς τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί το Alan Kurdi στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

“Το Alan Kurdi αναζητεί ασφαλές λιμάνι για τους 64 διασωθέντες. Βρέχει. Ο άνεμος δυναμώνει. Ο πλοίαρχος αποφάσισε να φύγουν όλοι από το κατάστρωμα”, έγραψε στο Twitter ένας εκπρόσωπος της Sea-Eye.

Από το Παρίσι, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι και άλλοι υπουργοί των χωρών της G7 συμμερίζονται τη σκληρή γραμμή του στο μεταναστευτικό. “Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αμφιβολίες για τον ρόλο των μκο στη Μεσόγειο. Αποτελούν πρόβλημα και βοηθούν τη διακίνηση ανθρώπων”, τόνισε

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.