Τρ. Νοέ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πρώτη δικαστής με μαντίλα

1 min read

«Δεν το βλέπω μόνο ως προσωπικό επίτευγμα, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό», δήλωσε η 40χρονη Raffia Arshad, η πρώτη δικαστής στην Αγγλία, η οποια πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μουσουλμάνες γυναίκες της νομικής επιστήης, που επιθυμουν να ανέλθουν νομικά.

Η Arshad φορά τη μαντήλα και εργάζεται ως αναπληρώτρια δικαστής στο Midlands από την περασμένη εβδομάδα. Εργαζόταν ως δικηγόρος στο Nottingham, πρώτη στην οικογένειά της που πήγε στο πανεπιστήμιο.

«Προκειται για ενα τεράστιο επίτεγμα, όχι μόνο προσωπικό. Ειναι πολύ σημντικό για εμάς που ΄χουμε διαφορετικες αφετηρίες και προσλαμβάνουσες. Χρειάστηκε χρόνος, κόπος, είμαι ευχαριστημένη και ευγνώμων στο συζυγό μου, που με στήριζε σε όλη μου την προσπάθεια», δήλωσε η δικαστής.

Μητέρα τριών παιδιών, με ειδίκευση στο ισλαμικό οικογενειακό δίκαιο και εμπειρια τουλάχιστον 17 ετών, η νεα δικαστής Arshad επιδοκιμάζει την πολιτική και τη διαδικαία της υπηρεσίας της, ωστόσο δηλώνει προβληματισμένη για την ανελαστικότητα του δικαστικού σώματος, αναφεροντας πως «δεν είναι ακόμη αρκετά διαφορετικό».

Πηγή: bbc.com – legalnews24.gr

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.