ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πρώτη πορεία εν μέσω απαγόρευσης είναι γεγονός: Σε λίγη ώρα μαθητές μπροστά από τη Βουλή

1 min read

Ούτε πανδημία, ούτε περιορισμοί, ούτε κορονοϊός. Μαθητές αναμένεται να βρεθούν μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και φέρνει σημαντικές αλλαγές σε Πανελλήνιες εξετάσεις, μετεγγραφές φοιτητών κ.α.

Για τον λόγο αυτό η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στο κλείσιμο των σταθμών του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό σε λίγη ώρα. Είναι απορίας άξιο πως φοιτητές και μαθητές θα συγκεκτρωθούν μπροστά στη Βουλή όταν είναι σε ισχύ περιορισμοί μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε την ανακοίνωση των μαθητών και φοιτητών:

Ανακοινώθηκε!

Εν μέσω πανδημίας…

Εν μέσω διακοπών Πάσχα…

Mε σχολεία κλειστά…

Όταν δεν έχει καν οριστεί ημερομηνία Πανελλαδικών…

Όταν όλοι (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) είναι ενάντια…

Όταν μας έχουν ζαλίσει να μη ζητάμε και πολλά γιατί έχουμε κορονοιό….

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μπορούν και νομοθετούν ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΑΣ!

Η Υπουργός Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα 22/04 το Πολυνομοσχέδιο! Μέσα στον Μάη θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή!

Είναι ένα Νομοσχέδιο καταδικασμένο από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Από τους μαθητές, τους φοιτητές, από τους γονείς και τους καθηγητές μας. Κάναμε όλη τη χρονιά καταλήψεις και πορείες ενάντια σε αυτό τον Νόμο.

Και αυτό γιατί το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει απανωτές και ατελείωτες εξετάσεις από την Α Γυμνασίου έως τις Πανελλαδικές. Δηλαδή: άγχος, ακόμη πιο πολλές ώρες στα φροντιστήρια, ακόμα πιο πολλά λεφτά να δίνουν οι γονείς μας για την εκπαίδευσή μας και ακόμη λιγότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς! Είναι ένα Νομοσχέδιο που κάνει κυριολεκτικά το σχολείο μας ένα ακριβό εξοντωτικό και ατελείωτο εξεταστικό κέντρο! Συγκεκριμένα:

Επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων σε όλο το Λύκειο. Δηλαδή, θα δίνουμε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε θέματα καρμπόν επί τρία συνεχόμενα χρόνια.

Περισσότερες εξετάσεις σε 7 μαθήματα από την Α’ Γυμνασίου. Γιατί αυτό λείπει στα παιδιά 13 χρονών για να μαθαίνουν καλύτερα. Και άλλες εξετάσεις.

Η Γ’ λυκείου θα εξετάζεται και στο «Κόντρα Μάθημα». Η θεωρητική στα μαθηματικά και η θετική στην ιστορία, Έτσι θα καταφέρουμε να αγαπήσουμε και να μάθουμε και το αντίστοιχο μάθημα που μπορεί μέχρι τώρα να φοβόμασταν! Δηλαδή μέσα από εξετάσεις και ξανά εξετάσεις ένας μαθητής πχ της θεωρητικής θα αγαπήσει τα μαθηματικά!

Απανωτές αλλαγές ξανά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (Πέρυσι Κοινωνιολογία για τη θεωρητική, τώρα αποφασίζουν ξανά τα Λατινικά για τη Θεωρητική).

Μειώνουν από του χρόνου- δηλαδή σε παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εν μέσω κορονοιού- τις μετεγγραφές!

Από την επόμενη χρονιά, θα σκεφτούν λένε πως θα συνυπολογίζεται ο βαθμός από όλες τις τάξεις του Λυκείου, όπως και το πως θα μειωθούν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και θα μπει και η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επαναφέρει τις 3ημερες έως και 5ημερες αποβολές, τον τίτλο διαγωγής στο απολυτήριο, αυξάνει τον βαθμό προαγωγής στις τάξεις!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Εμείς αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ. Αυτό φωνάξαμε και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε με κάθε τρόπο! Γιατί αυτές είναι οι ανάγκες μας: ένα σχολείο που να μη μας βάζει συνεχώς εμπόδια, να μην μας κοιτά στην τσέπη. Αντίθετα να μορφώνει όλα τα παιδιά, να δίνει όλη τη γνώση που είναι απαραίτητη για να τα βγάλουμε πέρα ότι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Να μην το βαριόμαστε, να έχουμε ελεύθερο χρόνο.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Με τους αγώνες των μαθητών το 2014 πήραν πίσω την Τράπεζα Θεμάτων. Αυτό, να είναι, σίγουροι πως θα ξαναγίνει.

Απαιτούμε σαν μαθητές, η κυβέρνηση:

Να ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα!

Να ανακοινώσει την Ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων

Να ανακοινώσει ότι δε θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ

Να πάρει όλα τα μέτρα για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση.

Να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

Την Παρασκευή 24/04 στις 12.00 είμαστε έξω από τη Βουλή σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.