ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση: Πότε θα μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

1 min read

Η Ελλάδα εδώ και μέρες βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά επικίνδυνο εχθρό. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σε μεγάλα τμήματα του πλανήτη και μετά την Κίνα και τις χώρες της ανατολικής Ασίας κτύπησε αδυσώπητα τα μεσογειακά κράτη της Ευρώπης, αλλά ευτυχώς ότι την Ελλάδα που φαίνεται να την βγάζει «ελαφρά»

Σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία η χώρα μας μέχρι στιγμής έχει περιορισμένη εξάπλωση του ιού και η κρίση είναι διαχειρίσιμη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι 2 εβδομάδες της καραντίνας τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά. Μια εβδομάδα μετά τη λήξη της καραντίνας οι επιστήμονες περιμένουν το πρώτο ευχάριστο μήνυμα.

Να δουν την καμπύλη να αλλάζει και τα κρούσματα να αρχίσουν να μειώνονται αφού το νούμερο των ασθενών θα έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο εξάπλωσης.

Μέσα στον Απρίλη οι γιατροί περιμένουν ότι η καταγραφή των κρουσμάτων θα συνεχιστεί, ευτυχώς όχι με τη δυναμική που πίστευαν αρχικά (χάρη στην καραντίνα ο ρυθμός της εξάπλωσης μειώθηκε).

Ο Ιούνιος θα είναι ο πρώτος μήνας με συνεχή μείωση των κρουσμάτων και ο Ιούλιος αν όλα πάνε καλά θα είναι ο μήνας όπου τα κρούσματα μπορεί να μηδενιστούν. Και μετά ας ελπίσουμε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει βρεθεί εμβόλιο και θα την γλιτώσουμε.

Όλα αυτά βέβαια υπό μια προϋπόθεση: Να μην μας τα χαλάσει ο καιρός, να παραμείνουν οι συνθήκες χαμηλής υγρασίας, να είναι η θερμοκρασία περί τους 15 βαθμούς σταθερα και οι πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα σε ότι αφορά την ατομική υγιεινή τους και τις μετακινήσεις τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.