ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πορεία του Αγίου Παϊσίου του γίνεται σειρά στο MEGA

1 min read

Ο βίος του Αγίου Παϊσίου πρόκειται να μεταφερθεί στη «μικρή» οθόνη και γίνεται τηλεοπτική σειρά, όπως ανακοίνωσε το MEGA την Τετάρτη (05/01).

Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρεται: «Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά “Άγιος Παΐσιος”, που έρχεται στο MEGA με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιο Όρος».

Επισημαίνεται ότι στη σειρά πρωταγωνιστούν οι εξής: Προκόπης Αγαθοκλέους, Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Στάνκογλου, Κώστας Αποστολάκης, Ρηνιώ Κυριαζή, Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου, Παΐσιος Έξαρχος.

Ποια η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία αρχίζει από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας και, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώθηκε και πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγάλωσε στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μετέδωσε τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια, ο ίδιος κατατάχθηκε στον Στρατό το 1945, υπηρέτησε ως ασυρματιστής και με την αποστράτευσή του επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, αλλά σύντομα επέστρεψε στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια.

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης αναχώρησε οριστικά για το Άγιο Όρος, τον Μάρτιο του 1953, και πήγε στη Μονή Εσφιγμένου και έπειτα από τρία χρόνια βρέθηκε στη Μονή Φιλοθέου, όπου έγινε μοναχός και πήρε το όνομα Παΐσιος, ενώ έστειλε και μια φωτογραφία του στη μητέρα του, με την οποία την αποχαιρέτησε, λέγοντάς της ότι για μάνα του πια θα είχε την Παναγία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.