ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Pfizer «στρώνει» το έδαφος για νέο, κοινό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης με την τεχνολογία mRNA

1 min read

Την πρώτη φάση δοκιμών για ένα κοινό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης ξεκινούν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.
Οι εταιρείες ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι το υποψήφιο εμβόλιο βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, συνδυάζοντας την προστασία κατά της γρίπης και της COVID-19.
Η πρώτη φάση δοκιμών θα διεξαχθεί σε 180 εθελοντές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα συνδυαστικό εμβόλιο με την τεχνολογία mRNA «θα μπορούσε να απλουστεύσει τις πρακτικές του εμβολιασμού εναντίον αυτών των δύο παθήσεων του αναπνευστικού, οδηγώντας εν δυνάμει σε μια καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη για τις δύο ασθένειες», σημείωσε η επιστημονική διευθύντρια στην Pfizer, Andersson.

Η τεχνολογία των mRNA εμβολίων 

Η τεχνολογία mRNA επιταχύνει τη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης, αφού το μόνο που απαιτείται για την παραγωγή του εμβολίου είναι η γενετική αλληλουχία του ιού. Τα μόρια mRNA ουσιαστικά αναγκάζουν τα ανθρώπινα κύτταρα να παραγάγουν πρωτεΐνες του ιού, οι οποίες στη συνέχεια αναγνωρίζονται ως αντιγόνα από το ανοσοποιητικό σύστημα για την παραγωγή αντισωμάτων.
Η τεχνολογία mRNA μπορεί επίσης μειώσει το κόστος, αφού το εμβόλιο παράγεται μέσα σε βιοαντιδραστήρες αντί σε αβγά.
Συνδυαστικό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη αναπτύσσει εξάλλου και η Moderna, η οποία ελπίζει για έγκριση το καλοκαίρι του 2023.
Το συνδυαστικό εμβόλιο που δοκιμάζει τώρα η Pfizer είναι συνδυασμός του επικαιροποιημένου εμβολίου της εταιρείας για την παραλλαγή Όμικρον και εμβολίου mRNA για την γρίπη, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών.
Τον Μάιο, η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ακόμα ότι δοκιμάζει διπλό εμβόλιο που προλαμβάνει τον κορωνοϊό και τον πνευμονόκοκκο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.