ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πανδημία οδήγησε γονείς στα πρόθυρα αυτοκτονίας επειδή δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους

1 min read

Εθελόντρια από το Φωτεινό Αστέρι της Πάτρας αποκαλύπτει τραγικές περιπτώσεις

Στιγμές της οικονομικής λαίλαπας των μνημονιακών χρόνων ξαναζούν πολλές ελληνικές οικογένειες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ανέχεια.

  • Από την Κέλλυ Φαναριώτη
  • Πηγή newsbreak

Οπως εξηγεί στην «Espresso» η εθελόντρια από το Φωτεινό Αστέρι της Πάτρας Βάσω Νικολακοπούλου, έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ωφελούμενοι που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες τους. Ενδεικτικό της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες δύο άνεργοι γονείς αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους! «Δεν μπορούσαν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε τα βασικά, ήρθαν σε απόγνωση. Ευτυχώς ζουν, αλλά η ζημιά έχει γίνει μέσα τους. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν καμιά ελπίδα» λέει η εθελόντρια.

ΑΣΤΕΡΙ 2
Δράσεις της εθελοντικής ομάδας

Η Βάσω Νικολακοπούλου, που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Φωτεινό Αστέρι τα τελευταία επτά χρόνια, αναφέρεται στην περίπτωση της μητέρας που απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες την επικαιρότητα, καθώς αναγκάζεται να επιβιώνει με μόλις 140 ευρώ το δίμηνο, δηλαδή με 2,3 ευρώ την ημέρα! «Η γυναίκα εργαζόταν στον δήμο με οκτάμηνη σύμβαση και μετά το πέρας του χρόνου αυτού δεν είχε δουλειά. Ως γνωστόν, για να λάβει κάποιος επίδομα ανεργίας, θα πρέπει να έχει εργαστεί τουλάχιστον ένα έτος. Με τα χρήματα που έλαβε από τη δουλειά αυτή η γυναίκα αποπλήρωσε τα χρέη προς τη ΔΕΗ. Ενα οκτάμηνο δεν σου λύνει τα χέρια, ξεχρεώνεις απλά τους λογαριασμούς σου. Απίστευτες καταστάσεις εν έτει 2021» σημειώνει.

ΑΣΤΕΡΙ 3

Οπως λέει η κυρία Νικολακοπούλου, υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όπως εκείνη ενός πατέρα που πριν από περίπου δύο μήνες ξέμεινε από χρήματα και αδυνατούσε να δώσει το ποσό των 18 ευρώ για να αγοράσει μια φιάλη υγραερίου και να μαγειρέψει στην οικογένειά του! «Τον είδα να κρατά μια σακούλα γεμάτη τυρόπιτες, τις οποίες του τις έδωσαν από τον διπλανό φούρνο. Οταν τον ρώτησα τι συμβαίνει, μου είπε ότι δεν έχει μαγειρέψει στα παιδιά του τις τελευταίες τρεις ημέρες, επειδή δεν είχε τα λεφτά. Για 18 ευρώ, τρία παιδιά μένουν νηστικά».

Μέχρι πρότινος οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια «στρωμένη» ζωή, σύμφωνα με την κυρία Νικολακοπούλου, και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έρθει μια στιγμή που θα βιώσουν τέτοιες καταστάσεις. Η πανδημία του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τις χρόνιες παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, φαίνεται πως έφερε σε δυσμενή θέση πολλά νοικοκυριά και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από το «ντόμινο» ανατιμήσεων που θα φέρει η ενεργειακή κρίση.

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
H εθελόντρια Βάσω Νικολακοπούλου

«Θα δούμε πολύ σκληρές καταστάσεις σε λίγο καιρό. Εκείνο που ίσως πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι στη θέση αυτή μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε. Εχουμε όλοι άποψη για τις φωτιές, για τις πλημμύρες, για την πανδημία και τα εμβόλια, αλλά δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ ποιος είναι ο διπλανός μας κι αν χρειάζεται βοήθεια» λέει και προσθέτει: «Πολύς κόσμος εκφράζει δυσπιστία απέναντι στις εθελοντικές οργανώσεις και δεν ξέρει κατά πόσο η υλική βοήθεια που προσφέρει φτάνει στους πάσχοντες. Δεκτό… Μπορούν, λοιπόν, να πάρουν ένα κουτί τρόφιμα και να το πάνε σε ένα σχολείο. Η δασκάλα ξέρει ποιο παιδί δεν έχει κολατσιό για το διάλειμμα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.