ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Μόσχα έστειλε ηχηρό μήνυμα στην ΕΕ βομβάρδισαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην Οδησσό και τον ανάγκασαν να πάει σε καταφύγιο

1 min read

Σε καταφύγιο της Οδησσού κατέφυγε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καθώς οι Ρώσοι που γνώριζαν την «αιφνιδιαστική» του επίσκεψη επέλεξαν να τον «καλωσορίσουν» με βομβαρδισμό στέλνοντας ένα συνολικό μήνυμα στην Δύση.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, την ώρα που ο Σαρλ Μισέλ συναντούσε τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ντενίς Σμιγκάλ, «οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να διακόψουν τη συνάντηση τους για να βρουν καταφύγιο καθώς πύραυλοι έπληξαν ξανά την περιοχή της Οδησσού».

Ο Σαρλ Μισέλ έγραψε στο Twitter ότι μετέβη στην Οδησσό για να γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης. «Δεν είστε μόνοι. Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό σας», τόνισε και προφανώς και οι Ρώσοι του έδειξαν πόσο εκτίμησαν την παρουσία του.

  • Ο Β.Ζελένσκι δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολιτική σας υποστήριξη, για την παρουσία σας. Για το γεγονός ότι βλέπετε την Ουκρανία στο εγγύς μέλλον ισότιμη με άλλα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.Ο Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε επίσης στον «αντίκτυπο του ρωσικού πολέμου στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού», ιδίως σε ό,τι αφορά τα σιτηρά, «πολλοί τόνοι» των οποίων είναι «αποκλεισμένοι στο λιμάνι εξαιτίας του ρωσικού αποκλεισμού της Μαύρης Θάλασσας».Όπως τόνισε, ο αποκλεισμός βλάπτει την ουκρανική οικονομία, αλλά εμποδίζει την πρόσβαση του κόσμου σε τρόφιμα ζωτικής σημασίας, δημιουργώντας κινδύνους για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.Οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας παραδέχονται ότι δημιούργησαν μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση με την οκταετή συμπεριφορά τους στο ουκρανικό ζήτημα.

Πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media