ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Μέρκελ έδωσε εντολή στον Έντι Ράμα να κάνει τον “μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας

1 min read

Σύμφωνα με τη στήλη «νικητές & ηττημένοι» της γερμανικής BILD η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε προσωπική εντολή στον Έντι Ράμα να κάνει τον «μεσολαβητή» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την παράδοση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να καλέσει σε συνάντηση στα Τίρανα τον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.«Η Καγκελάριος Angela Merkel τον ενθάρρυνε προσωπικά! Ο 56χρονος, Edi Rama, πρωθυπουργός της Αλβανίας, προσπαθεί να καθίσει γύρω από ένα κοινό τραπέζι διαλόγου τους αντιμαχόμενους ηγέτες της Τουρκίας και της Ελλάδας. Τι συνέβη: Έχει να κάνει με τη διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου, η οποία έχει κλιμακωθεί πρόσφατα».

«Η BILD λέει: Ράμα ο γεφυροποιός», γράφει η εφημερίδα.

Η BILD ουσιαστικά  επιβεβαιώνει το οποίο είχε αναφέρει πως η κίνηση του κ.Ράμα δεν ήταν ούτε αθώα αλλά ούτε και μονομερής.

Την πρόταση του Αλβανού πρωθυπουργού «υποδέχθηκε» (αν δεν γνώριζε ήδη) με χαρά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε πως «ελπίζει η Ελλάδα να μην απορρίψει αυτή την ευκαιρία». Από το ελληνικό ΥΠΕΞ τόνισαν ότι προέχουν οι διερευνητικές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Το μόνο που μένει να φανεί είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα υποχωρήσει στις πιέσεις να «μεσολαβηθεί» από τον κ.Ράμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.