ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η μακάβρια αποτύπωση του φόβου: Αύξηση σε 1 μήνα 5% έως 14% των διαθηκών σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία λόγω κορωνοϊού

1 min read

Το μέγεθος του φόβου των πολιτών και της ανασφάλειας που προκαλεί η πανδημία αποτυπώνονται στους αριθμούς των διαθηκών που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό στα συμβολαιογραφεία. Σύμφωνα με αυτούς παρατηρείται αύξηση 5% στον αριθμό των διαθηκών στην Ελλάδα και σε ποσοστό 12-14% σε Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες τον τελευταίο μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Αυτοί είναι οι αριθμοί του «φόβου» για χιλιάδες πολίτες μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας λόγω της διασποράς του φονικού ιού και των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων που έχουν προκληθεί παγκοσμίως. Και είναι η ανθρώπινη αντίδραση που τους οδηγεί στα συμβολαιογραφικά γραφεία για να ορίσουν τους κληρονόμους τους, τη διανομή της περιουσίας τους και να τακτοποιήσουν διάφορα παρεμφερή θέματα.

25.000 διαθήκες ετησίως

Την αποκάλυψη έκανε ο Γ. Ρούσκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ελλάδας αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στην εφημερίδα «το Βήμα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα «πέρα από την αύξηση των διαθηκών στην χώρα μας , σε Ιταλία και Ισπανία παρατηρείται ακόμη αύξηση κατά 10-11% σε Γαλλία , Βέλγιο κι Ολλανδία που έχουν κι αυτές μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία αλλά κι η Γερμανία (σ.σ. όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αλλά με μικρή θνησιμότητα) το ποσοστό αύξησης στη σύνταξη διαθηκών είναι της τάξης του 5%».

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, συντάσσονται ετησίως περίπου 25. 000 διαθήκες. Κι ο αριθμός αυτός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτοξεύεται σε περίπου 150.000.

πηγη dikastiko

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.