ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κυβέρνηση μοιράζει ξανά λεφτά στα ΜΜΕ που εξυμνούν το έργο της

1 min read

Μέσα σε μια περίοδο οικονομικής ασφυξίας κι ενώ οι πολίτες έντρομοι κοιτάζουν το μέλλον με αβεβαιότητα στον απόηχο ενός νέου lockdown που θα επιφέρει ισοπεδωτικές συνέπειες για τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση ετοιμάζει να δαπανήσει ζεστό χρήμα για τα ΜΜΕ, ξανά.

Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η περίφημη «λίστα Πέτσα», όταν η κυβέρνηση στην αρχή της πανδημίας μοίρασε 20 εκατ. ευρώ για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», σε 1.232 ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων φιλοκυβερνητικά και άλλα με μηδενική επισκεψιμότητα, βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τύπος και τα media που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, έλαβαν ψίχουλα…

Λεφτά υπάρχουν για το «λάδι»

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ασφυκτιά υποστελεχωμένο με ελλειπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πολίτες στοιβάζονται σαν «σαρδέλες» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία λειτουργούν με 25 μαθητές σε κάθε τμήμα. Την ίδια στιγμή όμως, η ΝΔ ετοιμάζεται να «λαδώσει» τα media εκ νέου, προκειμένου να συνεχίζουν να συμβάλλουν στον βαυκαλισμό των ψηφοφόρων για τα «υπέροχα» έργα του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είχε προαναγγείλει και ο ίδιος στη Βουλή πριν μερικές ημέρες, απόλυτα ικανοποιημένος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.  Ο στόχος είναι απροκάλυπτος και αδίστακτος. Να καλυφθεί η ανικανότητα, ο παραλογισμός και το φιάσκο.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 11 του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή:

Κατεπείγουσες διατάξεις για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας

«Είναι δυνατή η ανάθεση υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, καθώς και κάθε άλλης συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την έγκαιρη υλοποίηση τους, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατ’ εφαρμογή της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’ 147) και κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στην ανάθεση σχετικών υπηρεσιών από την Προεδρία της Κυβέρνησης και διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις ανάθεσης και παροχής των υπηρεσιών, π διαδικασία διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης και οι λοιπές αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος. Ο Υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είναι αρμόδιος για την υλοποίηση του παρόντος».

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.