ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους ανήλικους ΑμεΑ: Ζητά να πληρώσουν από την τσέπη τους για τη μεταφορά των self tests!

1 min read

Να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μεταφορά των self tests που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ζητά η κυβέρνηση από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ).

Μπορεί στην κυβέρνηση να διατείνονται ότι είναι έμπλεοι ευαισθησιών και να αναγγέλλουν «εθνικά σχέδια», όμως οι πράξεις τους διαψεύδουν κάθε σχετικό ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δράμας και πρόεδρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Λευτέρη Καλλινικίδη, όσα συνέβησαν ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ευτράπελου.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Καλλινικίδης έλαβε μέσω e-mail την ειδοποίηση να παραλάβει ο ίδιος από την… Αθήνα τα self tests που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικά για τη λειτουργία του κέντρου ή να πληρώσει ταχυμεταφορική που θα πάει να τα πάρει.

Στην επικοινωνία του με τη Γενική Γραμματεία Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων -και πραγματοποιήθηκε έπειτα από πολύ κόπο-, η απάντηση ήταν σχεδόν προσβλητική, καθώς, όπως του ειπώθηκε, «Η δαπάνη σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και ΚΥΑ αφορά τον φορέα» και ότι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να το κάνουν.

Δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ

Όπως δηλώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Καλλινικίδης, πρόκειται για προσβλητική στάση, καθώς αυτοί που δεν έχουν δώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης ούτε ένα ευρώ ζητούν από τον ίδιο που, όπως λέει, συνεχώς βάζει το χέρι στην τσέπη, να δίνει κάθε εβδομάδα περαιτέρω 20-30 ευρώ, μην προβλέποντας τη μεταφορά των self tests στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, ενώ κάθε εβδομάδα θα τα στέλνουν σε σχολεία, αλλά και σε φαρμακοαποθήκες δωρεάν.

Και παρά τις -σε ζωντανή μετάδοση- δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών για… διόρθωση του λάθους, μέχρις στιγμής ούτε η κυρία Μιχαηλίδου ούτε ο κ. Σταμάτης έχουν πράξει τα δέοντα.

πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.