ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!

1 min read

Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας τον νέο «Αττίλα» και ότι έχασε έδαφος μετά τη νέα επέκταση των τουρκικών θέσεών στην περιοχή των Στροβιλιών, στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι στην κίνηση αυτή προέβη ο τουρκικός κατοχικός Στρατός, παραβιάζοντας εκ νέου το status quo στην περιοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι οι «αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος». Απαντώντας σε ερώτηση πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Τι έχει συμβεί;

Μια νέα πρόκληση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στο χωριό Στροβίλια που εφάπτεται με τις Βρετανικές βάσεις Δεκέλεια.

Οι Τούρκοι επέκτειναν τα όρια των εδαφών που κατέχουν τοποθετώντας, βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες, μπροστά από τρία σπίτια Ελληνοκυπρίων, εγκλωβιζοντας τις τρεις οικογένειες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτική δύναμης του ΟΗΕ, Αλίμ Σιντίκ, σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, γνωρίζει για την ένταση που υπάρχει στην περιοχή των Στροβιλιών και μέλη της βρίσκονται σε επαφή για αυτό το θέμα και με τις δυο πλευρές, ώστε να υπάρξει μείωση της έντασης.

«Εχουμε γνώση της συνεχιζόμενης αυτής κατάστασης και την παρακολουθούμε. Βρισκόμαστε σε επαφή και με τις δυο πλευρές για να δούμε γιατί υπάρχει ένταση και για μείωσή της», ήταν το σχόλιο του κ. Σιντίκ, ο οποίος δεν θέλησε να αναφέρει οτιδήποτε άλλο για το θέμα αυτό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.