ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κυβέρνηση ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές αλλά στήνει κάλπες στο παρασκήνιο

1 min read

Ο καβγάς ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη δεν ήταν τυχαίος.

Η κυβέρνηση ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές, αλλά στο παρασκήνιο τις προετοιμάζει εντατικά.

Τάζει χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο (μετά την Παιδεία, το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό για χιλιάδες προσλήψεις, αυτή τη φορά στην Υγεία), «κλείνει» τρύπες, ψηφίζοντας τη νομιμοποίηση των υπουργικών δαπανών του 2017, του 2018 αλλά και του 2019 (!), «φυτεύει» δικούς της ανθρώπους (π.χ. Βασιλική Θάνου) σε ανεξάρτητες επιτροπές με πενταετείς θητείες κινούμενη στα θεσμικά όρια, ανακοινώνει έκτακτα επιδόματα και κυρίως ακολουθεί κατά βήμα τη στρατηγική της έντασης με την αντιπολίτευση, σε όλα τα επίπεδα.

Με στόχο να προστατευθεί το μονοπρόσωπο καθεστώς που έχει στο επίκεντρο τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και μετά από ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ακολουθείται η τακτική της ατάκας και των ακραίων, διχαστικών τόνων με κάθε ευκαιρία και προς όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο.

Ο καβγάς ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη δεν ήταν τυχαίος.

Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται και ενεργεί συστηματικά και μεροληπτικά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου δεν προγραμματίζει συζητήσεις που το Μαξίμου δεν επιθυμεί (όπως π.χ. για το προσφυγικό), παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της αντιπολίτευσης, προστατεύει μάρτυρες στις εξεταστικές επιτροπές που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εξεταστούν αν και καλούνται και πολλά άλλα.

Ο «ήπιος» Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε στοχοποιηθεί από ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ για «αντικειμενικότητα» που δεν έδειχνε την αφοσίωσή του στον πρωθυπουργό («Documento», «Χωνί», «Νέα Σελίδα», «KontraNews»), φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα και αποφάσισε να κινηθεί με βάση τις επιταγές του Μαξίμου.

Παραδείγματος χάριν, πριν αντιδικήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είχε επιτρέψει, επιδεικνύοντας σκόπιμη ανοχή, σε γυναίκα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που καθόταν στα πρώτα έδρανα όταν μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, να τον καθυβρίζει, χωρίς καν να της κάνει μία παρατήρηση, ενώ την άκουσε πολύ καλά.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ στα social media έγραφαν οργανωμένα και συντονισμένα για τον «εκνευρισμό του Κυριάκου…».

Οι δημόσιες δεσμεύσεις περί εξάντλησης της τετραετίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πειστικές ούτε στο στενό κομματικό τους ακροατήριο.

Όσοι γνωρίζουν τις κινήσεις στο παρασκήνιο βλέπουν ότι βασικές εκκρεμότητες του κυβερνητικού έργου προγραμματίζεται να κλείσουν το πολύ ως τον Μάρτιο, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορεί να ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμα που θέτει η συμφωνία των Πρεσπών.

Δημοσίευση στα Social Media