ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Κρήτη γιόρτασε την 103η επέτειο της ένωσης της με την Ελλάδα

1 min read

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βίαννου κ. Ανδρέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού, του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη και της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Εμμανουήλ Βαλσαμάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Κατελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού, πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως, των πολιτικών, θεσμικών και στρατιωτικών αρχών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Επίσης, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος, Ιωάννης Παυλόπουλος, οι Βουλευτές Χανίων, κ. Βάλια Βαγιωνάκη και κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η έπαρση της σημαίας με την μπάντα του στρατού να παιανίζει στρατιωτικά εμβατήρια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας με την ομιλία του αναφερόμενη στα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.