ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Κεραμέως υπόσχεται τώρα voucher 200 ευρώ και για τους εκπαιδευτικούς!

1 min read

Μήπως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξανακλείσει τα σχολεία και μας το φέρνει… πλαγίως;

Και, ξαφνικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα πως έρχεται voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς, που θα αφορά αγορά από μέρους τους τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα εν λόγω vouchers θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση να κατατίθεται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι επιταγές αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού θα δοθούν με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», επεκτείνεται, κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας, στους εκπαιδευτικούς δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανεξαρτήτως κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος πάνω από 500.000 νέες και νέοι ηλικίας 4-24 ετών έχουν ήδη λάβει voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (laptop, tablet, κτλ.), με το πρόγραμμα να υπερβαίνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την εν λόγω ανακοίνωση, η υπουργός δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ” επιδιώκουμε, μαζί με τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, να στηρίξουμε περαιτέρω στη νέα ψηφιακή εποχή το έργο του ανθρώπινου δυναμικού μας, που αποτελεί και το πιο σπουδαίο κεφάλαιό μας. Επιμορφώνουμε, εξοπλίζουμε, εξελίσσουμε, στηρίζουμε. Κάνουμε ένα ακόμη βήμα για το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».

Περίεργο timing

Κάπου εδώ να πούμε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση μας βάζει σε σκέψεις, καθώς το timing είναι κάπως περίεργο, αν αναλογιστούμε πως πριν λίγες ημέρες το Yπουργείο Παιδείας, επίσης σε ανακοίνωσή του, είχε αναφέρει πως «τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις που είχαν αναφερθεί σε σχέση με την τηλεκπαίδευση ικανοποιήθηκαν», πράγμα που σημαίνει πως τα προβλήματα που υπήρχαν με τη Cisco, τη διαχειρίστρια της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης, πιθανότατα ξεπεράστηκαν.

Χώρια η πρόσφατη ιστορία με τις καταγγελίες της ΟΛΜΕ, πως «οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και το ότι εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις «να δηλώσουν “κανονική άδεια”, παρά τη θέλησή τους, ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση».

Με τόσες αναφορές στη λέξη «τηλεκπαίδευση», δεν θέλει και πολύ να αναρωτηθούμε μπας και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξανακλείσει τα σχολεία, για λόγους που δεν μας αποκαλύπτονται, και μάς το φέρνει… πλαγίως;

Πανελλήνιες: Καταργήθηκε το δεύτερο μηχανογραφικό

Σε άλλα… εκπαιδευτικά νέα, το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την υποβολή δεύτερου μηχανογραφικού για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, με ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο οπισθοχώρησε στο νόμο που προέβλεπε για φέτος ένα δεύτερο μηχανογραφικό δελτίο και αυτό μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν από τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, τόσο για το θέμα αυτό όσο και για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η οποία «πετάει» εκτός ΑΕΙ χιλιάδες υποψήφιους. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, όπως και πέρυσι οι μαθητές θα υποβάλλουν φέτος μόνο ένα μηχανογραφικό δελτίο, αυτό της πρώτης φάσης.

Στο μηχανογραφικό δελτίο για τα Πανεπιστήμια (μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης), οι υποψήφιοι θα επιλέξουν καθορισμένο αριθμό σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων από το επιστημονικό πεδίο, στο οποίο έχουν πρόσβαση. Ο αριθμός των επιλογών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του συνόλου των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων του οικείου επιστημονικού πεδίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις με βάση την Ε.Β.Ε. ή τις Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, την Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και τη βαθμολογική τους επίδοση.

Καταργείται το δεύτερο μηχανογραφικό

Μέχρι τώρα, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ήξεραν ότι, μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων, οι υποψήφιοι που δεν έχουν εισαχθεί σε καμία από τις δηλωθείσες επιλογές τους, μπορούν να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίου (μηχανογραφικό δελτίο δεύτερης φάσης), επιλέγοντας, χωρίς περιορισμό επιλογών, όσες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις επιθυμούν από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση με βάση την Ε.Β.Ε. ή τις Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών της οικείας σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, την Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και τη βαθμολογική τους επίδοση.

Για φέτος όμως αυτό δεν θα ισχύσει και οι απόφοιτοι θα καταθέσουν μόνο ένα μηχανογραφικό, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.