ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κατάσταση της Κύπρου είναι απαράδεκτη, όπως εξίσου απαράδεκτη είναι η απειλητική στάση της Τουρκίας, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα

1 min read

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου


Η κατάσταση της διαιρεμένης Κύπρου είναι απαράδεκτη, όπως εξίσου απαράδεκτη είναι και η απειλητική στάση της Τουρκίας, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Κύπρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι, η κυρία Μέτσολα τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να προχωρήσουν.

Όσον αφορά την στάση της Τουρκίας, διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διέπεται από συγκεκριμένες αρχές και αξίες, τις οποίες η Τουρκία ως υποψήφιο μέλος της, δεν σέβεται. Υπέδειξε μάλιστα πως η Τουρκία τάσσεται αντίθετα στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην Κύπρο σήμερα για επίσημη επίσκεψη

Σήμερα η Ρομπέρτα Μέτσολα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Αύριο Παρασκευή θα έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, και θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

Την κα. Μέτσολα θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η Πρόεδρος της Βουλής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την κα. Δημητρίου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της κα. Μέτσολα.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχουν σε συζήτηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους και νέες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, την οποία διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Τέλος, αναφέρεται πως η κ. Μέτσολα θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου, στην παρουσία της κας Δημητρίου.

ΡΙΚ, ΚΥΠΕ, philenews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.