ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ισπανία κατηγορεί την Τουρκία για κατάσχεση αναπνευστικού εξοπλισμού κατά την διάρκεια πανδημίας

1 min read

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας κατηγόρησε την Τουρκία, λέγοντας πως κατάσχεσε 150 αναπνευστήρες και υγειονομικό υλικό-εξοπλισμό για να καταπολεμήσει την πανδημία του covid-19. Ο εξοπλισμός προοριζόταν για την Ισπανία, ανέφερε η Ισπανική εφημερίδα El Mundo το Σάββατο.

Οι αναπνευστήρες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό Ισπανικής επιχείρησης, με εξαρτήματα που αγοράστηκαν από την Κίνα, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλεζ Λάγια σύμφωνα με την El Mundo.

Καθώς οι αναπνευστήρες συγκεντρώθηκαν στο τουρκικό αεροδρόμιο, η Τουρκική κυβέρνηση θεώρησε πως εμπίπτουν στους περιορισμούς τη χώρας ως προς εξαγωγή ιατρικών εξοπλισμών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο Λάγια.

Ένας αριθμός συνομιλιών σχετικά με το θέμα, μεταξύ του Ισπανού Υπουργού Υγείας Σαλβαδόρ Ιλά και του Τούρκου ομολόγου του Φαχρετίν Κότσα, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα σύμφωνα  με την El Mundo.

Η τοπική κυβέρνηση της αυτόνομης κοινότητας Castille La Mancha της Ισπανίας, αναμένει από την Ισπανική κυβέρνηση να εκδώσει διπλωματική καταγγελία για το θέμα αυτό, δηλώνοντας πως είναι σχεδόν ”εγκληματική ενέργεια”, δήλωσε ο πρόεδρος της Καστίλης, Εμιλιάνο Γκαρσία.

Σύμφωνα με τον Γκαρσία, η αυτόνομη κοινότητα έχει ήδη πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για τους αναπνευστήρες.

Ως προς απάντηση σχετικά με αυτό το θέμα, η Τουρκία έστειλε την Τετάρτη στην Ισπανία φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και απολυμαντικών, μετά την έκκληση της Ισπανίας προς το ΝΑΤΟ για στήριξη, καθώς τα νοσοκομεία της χώρας κατακλύζονται συνεχώς από περιστατικά του κορωνοϊού.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.ahvanews.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.