ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ινδία απαγορεύει τις εξαγωγές σιταριού  κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης προειδοποίησαν οι υπουργοί των G-7

1 min read

Για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης προειδοποίησαν οι υπουργοί των G-7 όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τις εξαγωγές σιτηρών ενισχύοντας τους φόβους για ελλείψεις και εκτόξευση των τιμών.

Η Ινδία είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο και οι προβλέψεις για τη δική της σοδειά δεν είναι καλές.  Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της, η ινδική κυβέρνηση απαγόρευσε τις εξαγωγές των σιτηρών εκτός από τις παραγγελίες που έχουν πληρωθεί.

Διάχυτος είναι πλέον ο φόβος για ελλείψεις.  Η Ινδονησία έχει σταματήσει τις εξαγωγές φοινικέλαιου, ενώ η Σερβία και το Καζακστάν επέβαλαν ποσοστώσεις στις αποστολές σιτηρών.

Στις πρώτες θέσεις των εξαγωγών σιτηρών ήταν πέρυσι Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ουκρανία.  Καθώς παραμένουν αποκλεισμένα τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα και ένα σημαντικό μέρος της χώρας υπό ρωσική κατοχή, αναζητούνται τρόποι για να φτάσουν στις διεθνείς αγορές τα ουκρανικά σιτηρά, την ώρα που η Ρωσία προβλέπει ότι θα αυξηθεί η δική της παραγωγή.

Οι υπουργοί των 7 πλουσιότερων χωρών εξέφρασαν σήμερα ανησυχία ότι λόγω της κρίσης ακόμα 40 έως 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν στα 800 εκατομμύρια που πεινούν στον πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει. Όμως, πρόσθεσε, οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ’ όλους, χωρίς εξαίρεση. Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.