ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την κλήτευση των CEO Facebook & Twitter επειδή λογόκριναν άρθρα που «έκαιγαν» τον Τ.Μπάιντεν

1 min read

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρό της να εκδώσει κλητεύσεις στους CEO των Facebook Inc. και Twitter Inc., μετά την λογοκρισία που επέβαλαν τα δύο κοινωνικά δίκτυα στα άρθρα της New York Post τα οποία αποκάλυπταν πληροφορίες για παράνομες συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.

Η επιτροπή με επικεφαλής τους Ρεπουμπλικάνους ψήφισε 12-0 για να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο Lindsey Graham (R., S.C.) να εκδώσει κλήσεις στον Μάρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook και του Τζακ Ντόρσι του Twitter.

Οι Δημοκρατικοί απείχαν της συνεδρίασης, ενώ μποϊκοτάρισαν και μια ξεχωριστή ψηφοφορία επιτροπής για υποψηφιότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου Amy Coney Barrett στην πλήρη Γερουσία.

Το Twitter την περασμένη εβδομάδα εμπόδισε τους χρήστες να δημοσιεύουν συνδέσμους προς άρθρα της New York Post, αναφέροντας αρχικά μια «πιθανή παραβίαση των κανόνων του σχετικά με υποκλεμμένο υλικό».

Η εταιρεία ανέφερε αργότερα ότι τα άρθρα «παραβίασαν επίσης τις πολιτικές της σχετικά με την εμφάνιση ιδιωτικών πληροφοριών όπως διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου χωρίς την άδεια ενός ατόμου». Ο κ. Ντόρσι είπε εκείνη την εποχή ότι η αποτυχία της εταιρείας να δώσει πλαίσιο σχετικά με τις ενέργειές της ήταν «απαράδεκτη».

Η κίνηση του Twitter πραγματοποιήθηκε αφού το Facebook περιόρισε επίσης τη ανάρτηση των άρθρων στην πλατφόρμα του, λέγοντας ότι περίμενε καθοδήγηση από τους τρίτους συνεργάτες του. Το Facebook επιβράδυνε την εξάπλωση των άρθρων του Post, εν αναμονή της απόφασης αυτών των συνεργατών, δήλωσε εκπρόσωπος της περασμένης εβδομάδας.

Η πολιτικοποίηση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης προς τα αριστερά είναι κάτι που έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία, αφού ο δεξιός λόγος λόγος περιορίζεται, ενώ πολλές δεξιές προσωπικότητες μπλοκάρονται.

Αυτό θα συμβαίνει όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για να «σπάσει» το μονοπώλιο που έχουν 2-3 μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.