ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γερμανία ξεκινά συζητήσεις για το Εμβόλιο Sputnik V και εκθέτει τον Μητσοτάκη

1 min read

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν ανακοίνωσε την έναρξη διμερών  διαπραγματεύσεων της Γερμανίας με τη Ρωσία για την αγορά του εμβολίου Sputnik V. με το που λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), όπως αποκαλύπτει η Ντόιτσε Βέλε. Είχε προηγηθεί η ενέργεια του κρατιδίου της Βαυαρίας να συμφωνήσει μονομερώς με την Ρωσία για την προμήθεια μεγάλης ποσότητας εμβολίου.

Η γερμανική απόφαση είναι αποτέλεσμα της στάσης της ΕΕ, όπως είπε ο κ. Σπαν στη γερμανική ραδιοφωνία (WDR5). Και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγελαφική αφού η ενέργεια αυτή τεκμηριώνεται λόγω ακριβώς της ανικανότητας της ΕΕ να ασκήσει ευρωπαϊκή πολιτική για τα εμβόλια.
Κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ η Κομισιόν ενημέρωσε ότι δεν σκοπεύει να συνάψει συμφωνία για το Sputnik V, όπως με άλλες παρασκευαστικές εταιρείες. Έτσι, αμέσως ο Γερμανός υπουργός υγείας ανακοίνωσε εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης την πρόθεση για διμερείς διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Λίγες μέρες πριν ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακριβώς στην αντίστοιχη αναφορά στο κοινοβούλιο, εμφανίστηκε πανικόβλητος στην προοπτική η Ελλάδα να συζητήσει μόνο μέρος με την Ρωσία για την απόκτηση των εμβολίων. Έκανε λόγο ακόμα και για ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης του!

Είτε ο πρωθυπουργός είναι πλήρως εκτός πραγματικότητας είτε οι Γερμανοί του κάνουν πλάκα. Αλλά εδώ μιλάμε για την σωτηρία των ελλήνων, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για αστεία.

Δημοσίευση στα Social Media