ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γερμανία θέλει να απαγορεύσει την είσοδο Βρετανών ταξιδιωτών στην Ε.Ε. λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

1 min read

Πρωτοβουλία για την απαγόρευση εισόδου των Βρετανών ταξιδιωτών στην Ε.Ε. φαίνεται πως αναλαμβάνει η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση που έγινε γνωστή τη Δευτέρα (28/06).

  • Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα συζητήσει τη Δευτέρα (28/06) με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες μια πρωτοβουλία για την απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε. λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου COVID-19 στη συγκεκριμένη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «Times», η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να κηρύξει το Ηνωμένο Βασίλειο ως «χώρα ανησυχίας» και να απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική πρωτοβουλία ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντίσταση από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, που βασίζονται στον τουρισμό.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής καραντίνας για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ακόμα, σύμφωνα με το προαναφερθέν μέσο μαζικής ενημέρωσης, την επόμενη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και θα προσπαθήσει να την πείσει ώστε να αναθεωρήσει τα σχέδιά της περί της απαγόρευσης εισόδου στην Ε.Ε. των ταξιδιωτών από τη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα της νόσου COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, τον Οκτώβριο του 2020, και θεωρείται ότι είναι η ταχύτερη, εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού SARS-CoV-2 και έκτοτε έχει εντοπιστεί σε πολλές χώρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.