ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γερμανία εξετάζει την αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία

1 min read

Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κυρία Μπέρμποκ.

Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους. Όμως το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας να αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ουκρανοί στρατιωτικοί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.