ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Φλώρου

1 min read

Εμφανίζει τον στρατηγό να αγοράζει σπίτι με μαύρο χρήμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Λίγες µέρες αφότου οι έρευνες της Α∆ΑΕ στους παρόχους τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν πλήρως τις λίστες µε τους παρακολουθούµενους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που δηµοσίευσε το Documento, δηµοσιεύουµε στοιχεία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η επαφή µε το «υλικό της παρακολούθησης» είναι ανατριχιαστική από κάθε άποψη. Το ίδιο το γεγονός της παρακολούθησης του αρχηγού του επιτελείου, µε αντικείµενο ενδιαφέροντος όχι κάποιο λόγο ασφάλειας αλλά τη συλλογή πληροφοριών για τη ζωή του, από µόνο του προκαλεί ανησυχία για τη λειτουργία της δηµοκρατίας. Κάποιοι υπάλληλοι της ΕΥΠ «ακούνε» τον αρχηγό, συντάσσουν αναφορές µε το τι κάνει και πώς συµπεριφέρεται και τον αποκαλούν «στόχο», όπως συµβαίνει µε τις παρακολουθήσεις κοινών εγκληµατιών.

Ο στρατηγός Φλώρος, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Documento, φέρει τον κωδικό παρακολούθησης «519c». Το υλικό της παρακολούθησής του αποκαλύπτει πλήρως την παρακρατική λειτουργία. Στις εκθέσεις παρακολούθησης δεν υπάρχει καµιά αναφορά που να δικαιολογεί ότι ο έλεγχός του σχετίζεται µε την εθνική ασφάλεια. Σε µία από αυτές γίνεται αναφορά σε «εξωτερικές πληροφορίες», γεγονός που σηµαίνει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν βρισκόταν µόνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση, αλλά ότι η ΕΥΠ διεξήγαγε ευρύτερη επιχείρηση παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών για το πρόσωπό του. Η διάρκεια παρακολούθησης δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από τα στοιχεία που µας επιδείχτηκαν, ωστόσο σε µια έκθεση παρακολούθησης, η οποία συντάχθηκε στις 9 Απριλίου 2022, γίνεται αναφορά και σε συνοµιλίες που υπήρχαν πολύ πριν.

Η συγκεκριµένη έκθεση εµφανίζει τον Κων. Φλώρο να αγοράζει σπίτι στου Παπάγου χρησιµοποιώντας µαύρο χρήµα, ενώ αφήνει υπονοούµενα για συνοµιλίες που υποκρύπτουν άνοµες ενέργειες. Ο στρατηγός χαρακτηρίζεται υπερόπτης, που λειτουργεί µε την εύνοια και τη στήριξη επιχειρηµατία. Τον περιγράφει σε έντονη αντιπαράθεση µε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αµυνας, ενώ σε µια από τις συνοµιλίες φαίνεται να οµολογεί ότι έστησε παγίδα στον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να τον εκθέσει. Συνολικά εµφανίζεται εχθρικός απέναντι στους πολιτικούς και να διαφηµίζει τη σχέση του µε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εχει καταγραφεί σε συνοµιλίες του µε υπουργούς, γενικούς γραµµατείς υπουργείων αλλά και παράγοντες του ελληνικού λόµπι στην Αµερική. Μία από αυτές τις συνοµιλίες, στην οποία γίνεται αναφορά σε «συνάντηση µε Εβραίους», αξιολογείται ως πολύ σηµαντική από αυτούς που τον παρακολουθούν. Το περιεχόµενο των συνοµιλιών (ελάχιστων σε σχέση µε τον συνολικό όγκο που έχει καταγραφεί) θέτει πολύ σοβαρά θέµατα και για τον Κυρ. Μητσοτάκη και για τον στρατηγό Φλώρο. Ο Κων. Φλώρος δεν µπορεί να παραµείνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη στιγµή που υπάρχουν πλέον δηµοσιευµένες αποδείξεις για την παρακολούθησή του και φυσικά υπόνοιες για διακίνηση µαύρου χρήµατος. Ο Φλώρος βρέθηκε στο στόχαστρο µιας παρακρατικής εκστρατείας, την οποία αποδέχεται και νοµιµοποιεί µε τη σιωπή του παρότι στρατηγός του Ελληνικού Στρατού. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ µε τη συνολικότερη στάση του απέναντι σε όσα αποκαλύπτονται δηµιουργεί πλέον στο στράτευµα έντονη φηµολογία για την πιθανότητα να εκβιάζεται ή (το λιγότερο) να ανταλλάσσει τη σιωπή του µε την παραµονή στη θέση του αρχηγού.

Η σηµαντικότερη από τις εκθέσεις παρακολούθησης της ΕΥΠ που µας γνωστοποιήθηκαν είναι αυτή που εµφανίζει τον στρατηγό Κων. Φλώρο να αγοράζει σπίτι µε µαύρο χρήµα. Η έκθεση αναφέρεται στην περίοδο παρακολούθησης από 9 Απριλίου 2022 έως 27 Μαΐου 2022. Η συγκεκριµένη έκθεση παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίµου, σύµφωνα µε τις πηγές, στις αρχές Ιουνίου. Στο τέλος της έκθεσης – ενηµερωτικού σηµειώµατος για την παρακολούθηση ο συντάκτης αναφέρεται στην αγορά σπιτιού στην περιοχή του Παπάγου. Γράφει συγκεκριµένα «Σύµφωνα µε εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν “µαύρα”. Επιπλέον η κόρη του διαµένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληµατισµό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωµής των εν λόγω κινήσεων».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εµφανίζεται δηλαδή de facto από την ΕΥΠ ως πρόσωπο που έχει εξασφαλίσει παράνοµα χρήµατα, χωρίς να δίνονται αποδεικτικά στοιχεία επ’ αυτού. Προφανώς τον παραλήπτη του σηµειώµατος παρακολούθησης δεν τον ενδιέφεραν οι αποδείξεις αλλά η πληροφορία, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει αφού δεν υπήρχε κανένας πραγµατικός λόγος απειλής της εθνικής ασφάλειας.

Τα ραντεβού «µε τους Εβραίους»

Στις 9 Απριλίου 2022 η ΕΥΠ καταγράφει συνοµιλία του Κων. Φλώρου ως στόχου µε τον Νικόλαο Λαρυγγάκη, πρόεδρο του Ελληνοαµερικανικού Ινστιτούτου. Η συνοµιλία (την οποία δηµοσιεύουµε παρακάτω στο σύνολό της) αξιολογείται ως πολύ σηµαντική στην έκθεση παρακολούθησης της ΕΥΠ. Ο λόγος για τον οποίο αξιολογείται έτσι είναι ότι κάνει αναφορά σε µια συνάντηση µε «Εβραίους» η οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αποτελεί κοινωνική συναναστροφή αλλά σχετίζεται µε τα οπλικά συστήµατα που εξετάζει να προµηθευτεί η Ελλάδα από την ισραηλινή αγορά που µόλις ανοίγει. Στην έκθεση γίνεται αναφορά στην αµηχανία του Φλώρου, ο οποίος γενικώς είναι προσεκτικός στα τηλεφωνήµατά του όταν ο Λαρυγγάκης κάνει αναφορά στη συνάντηση. Γράφει συγκεκριµένα η έκθεση παρακολούθησης:

«Στις 9/4/2022 ο στόχος συνοµιλεί µε τον Νικόλαο Λαρυγγάκη, Πρόεδρο του Ελληνοαµερικανικού Ινστιτούτου (ΝΛ-6947007***), όπου αναφέρονται ιδιαίτερα προσεκτικά σε µια συνάντηση µε Εβραίους. Στην αναφορά του ΝΛ ο στόχος επιδίωξε άµεσα να σταµατήσει την εν λόγω συζήτηση συγκεκριµένα

ΝΛ: “τότε θα τα πούµε, τότε που έχουµε κανονίσει µε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ και µε τους…”

ΚΦ: “Οκ, οκ, όταν θα είσαι στην Αθήνα θα τα πούµε”».

Στην έκθεση η λέξη «Εβραίους» γράφεται µε κεφαλαία επειδή προφανώς αποτελεί σηµείο που πρέπει να προσεχτεί, ενώ αφού τελειώνει η έκθεση η συγκεκριµένη συνοµιλία αναφέρεται και στα σχόλια ως σηµαντική. Γράφει: «Ιδιαίτερα σηµαντική φαίνεται η επικοινωνία του µε τον Νικόλαο Λαρυγγάκη για τη συνάντησή τους µε τους “Εβραίους”, όπου ο στόχος φάνηκε ιδιαίτερα ταραγµένος και επιδίωξε την αλλαγή συζήτησης και την επιθυµία του να γίνει η συνοµιλία αυτή µόνο διά ζώσης».

Οι αναφορές στον Βαρδινογιάννη

Γενικώς o στρατηγός Φλώρος εµφανίζεται προσεκτικός στα τηλεφωνήµατά του και στην έκθεση παρακολούθησης καταγράφεται η αµηχανία του όποτε κάποιος συνοµιλητής του κάνει αναφορές σε θέµατα που ο αρχηγός δεν θέλει να συζητιούνται, προφανώς επειδή έχει κάποιες υποψίες για πιθανή παρακολούθησή του. Να τι αναφέρει η έκθεση:

«Είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις συνοµιλίες του, επιλέγει να γίνονται µόνο διά ζώσης ή µέσω της εφαρµογής Signal». Εκτός από τη συνοµιλία µε τον Ν. Λαρυγγάκη γίνεται αναφορά σε ακόµη µία συνοµιλία στην οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ συµπεριφέρεται αµήχανα επειδή δεν θα ήθελε να γινόταν µε τον τρόπο αυτό επειδή πιθανολογεί ότι µπορεί να καταγράφεται και θα τον εκθέσει. Είναι συνοµιλία µε τον επιχειρηµατία Βαρδή Βαρδινογιάννη. Γράφει το ενηµερωτικό σηµείωµα της παρακολούθησης: «Ο στόχος φαίνεται ότι επιδιώκει να έχει επαφές µε πρόσωπα που µπορούν να επηρεάσουν και να τον βοηθήσουν, καθώς είχε αποστείλει ευχετήρια κάρτα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος τον κάλεσε στις 8/4/2022 για να τον ευχαριστήσει. Στη συνοµιλία του ο στόχος φαίνεται λίγο αµήχανος ενδεχοµένως λόγω της τηλεφωνικής επικοινωνίας όπου γενικά προσπαθεί να αποφεύγει µιας και εκτιµάται ότι γνωρίζει πως το τηλέφωνό του δεν παρέχει καµία ασφάλεια».

Στο τέλος της έκθεσης γίνεται πάλι αναφορά στον επιχειρηµατία τον οποίο ο Φλώρος εµφανίζεται να χρησιµοποιεί για την ανέλιξή του: «Ο στόχος φαίνεται να λειτουργεί αυτοβούλως χωρίς καµία διάθεση για ουσιαστική συνεργασία µε τον ΥΠΕΘΑ αλλά και γενικότερα µε όλη την κυβέρνηση. Πιστεύει πως ανεξάρτητα από τις κινήσεις του και τη µη συνεργασία του η θέση του είναι σίγουρη µέχρι τον Ιανουάριο του 2024, καθώς επίσης φαίνεται να υποτιµάει τους περισσότερους πολιτικούς αξιωµατούχους. Είναι εµφανείς οι προσωπικές του βλέψεις και προσπαθεί να τις εδραιώνει µέσω συνεργασίας διάφορων επιχειρηµατιών (π.χ. Βαρδής Βαρδινογιάννης)».

Αριβίστας µε έπαρση που παγιδεύει τον υπουργό

Η έκθεση της ΕΥΠ εµφανίζει τον Φλώρο ως πρόσωπο µε έπαρση που εκφράζεται εναντίον του υπουργού. Σε µια συνοµιλία οµολογεί ότι τον έχει αφήσει να εκτεθεί επίτηδες. Η συγκεκριµένη συνοµιλία γίνεται µε τον γενικό γραµµατέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόµου, µε τον οποίο φαίνεται να συνοµιλεί πολύ συχνά. Γράφει η έκθεση:

«Ο στόχος µέσα από τις συνοµιλίες του µε τον Γενικό Γραµµατέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόµου (ΑΟ-2106598100) στις 17/3/2022 και 14/5/2022 κατακρίνουν τη στάση και τις κινήσεις του Υπουργού Εθνικής Αµυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο στόχος συγκεκριµένα αναφέρει πως σε σηµαντική οµιλία του Υπουργού τον άφησε εσκεµµένα να εκτεθεί, συγκεκριµένα αναφέρει στον ΑΟ ότι “θα τον είχα προστατεύσει από τα ελικόπτερα BLACK HAWK που είπε τις παπαριές από άλλες σαχλαµάρες”. Επιπλέον σχολιάζουν αρνητικά και τον ΓΓ Αθανάσιο Βάλαρη, συγκεκριµένα ο στόχος τονίζει στον ΑΟ “∆εν ξέρω τι θα κάνει ο Θανασάκης, αλλά δεν ασχολούµαι πλέον µαζί τους καθόλου, διότι είναι επικίνδυνο και να ασχολείσαι, επικίνδυνο, επικίνδυνο».

Εκπληξη αποτελεί ότι αυτά ειπώθηκαν σε ανοιχτή γραµµή, διότι ο στόχος παραµένει πολύ προσεκτικός στις συνοµιλίες του. Πιθανόν µε αυτήν τη στάση να επιδιώκει τη διαρροή για τις απόψεις του όσον αφορά τον ΥΠΕΘΑ και για το ότι παραµένει στη θέση του για χάρη του πρωθυπουργού, καθώς όπως αναφέρει: «Μόνο για τον Μητσοτάκη εγώ κάθοµαι, θα τα είχα βροντήξει και θα είχα φύγει ειλικρινά, δεν µε νοιάζει τίποτα!».

Το Documento επικοινώνησε µε τον γενικό γραµµατέα του ΥΕΘΑ Α. Οικονόµου, τον οποίο ενηµέρωσε για τη συγκεκριµένη συνοµιλία. Ο κ. Οικονόµου δήλωσε ότι δεν θυµόταν ακριβώς τη συγκεκριµένη συνοµιλία αλλά δεν αµφισβήτησε πως έγινε.

Υποκλοπή συνοµιλίας µε Κικίλια

Ο κοριός της ΕΥΠ καταγράφει συνοµιλία µε τον υπουργό Τουρισµού Βασίλη Κικίλια. Γράφει η έκθεση «Επειτα από κλήση του Υπουργού Τουρισµού Βασίλη Κικίλια (ΒΚ-6974880***) στις 5/5/2022 ο στόχος φάνηκε να µεγαλοποιεί µια απλή εξυπηρέτηση για διευκόλυνση του Υπουργείου Τουρισµού, ώστε να δηµιουργήσει ενδεχοµένως µεγαλύτερη υποχρέωση για τον Υπουργό». Το Documento ενηµέρωσε τον υπουργό κ. Κικίλια για την καταγραφή της συνοµιλίας. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια συνοµιλία και αφορούσε την προσπάθεια που έκανε το υπουργείο Τουρισµού να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ραντάρ του αεροδροµίου της Κέρκυρας, την ευθύνη του οποίου είχε ο στρατός, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ο κοριός καταγράφει επίσης συνοµιλία µε τον πρόεδρο του Χαµόγελου του Παιδιού, ο οποίος πήρε τηλέφωνο για να διαµαρτυρηθεί για την απουσία των αρχηγών από εκδήλωση που διοργάνωσε: «Σε συνοµιλία του στόχου µε τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο (ΚΓ-6932610***) Πρόεδρος Χαµόγελο του Παιδιού, στις 25/5/2022, ο ΚΓ υποστηρίζει ότι οι Αρχηγοί των Επιτελείων είχαν εντολή να µην παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ο στόχος φάνηκε να δικαιολογεί µόνο τη δική του απουσία, αφήνοντας στον αέρα την κυβέρνηση, τον ΥΦΕΘΑ και τους υπόλοιπους Αρχηγούς». Σε επικοινωνία που είχε το Documento µε τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο ο πρόεδρος του Χαµόγελου του Παιδιού επιβεβαίωσε τη συνοµιλία µε τον στρατηγό Φλώρο και δήλωσε: «Με τροµάζει ως πολίτη ότι παρακολουθούνται επιχειρηµατίες, πολιτικοί στην καθηµερινότητά τους».

Η ανάλυση του χαρακτήρα του αρχηγού στρατηγού Φλώρου στην έκθεση της ΕΥΠ µπορεί να πει κανείς ότι περιγράφει ένα στρατιωτικό ακατάλληλο να ηγηθεί του στρατεύµατος. Ιδού πώς τον σκιαγραφεί:

«Γενικά από τις συνοµιλίες του µε διάφορους γνωστούς και φίλους φαίνεται ότι τον διακατέχει µια έπαρση και σιγουριά, ότι η παραµονή του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ µέχρι το 2024 είναι δεδοµένη. Καθηµερινά αναλώνεται σε συζητήσεις που αφορούν το πολύ βεβαρηµένο πρόγραµµα που έχει. Κατά τη διάρκεια της ηµέρας αποφεύγει να απαντάει στο τηλέφωνο, απαντά µόνο σε αυτά που θεωρεί ότι µπορεί να είναι σηµαντικά. Συνήθως βραδινές ώρες που επιστρέφει στο σπίτι, καλεί όσους τον είχαν καλέσει. Παράλληλα όποτε του δίνεται η ευκαιρία, αναφέρεται στο Πολεµικό Ναυτικό και ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα. Εκτιµάται ότι οι αναφορές του αυτές δείχνουν µια ανησυχία και θεωρεί ότι η µοναδική απειλή για τη θέση του είναι ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Στυλιανός Πετράκης)».

Κωδικός στόχου 519 c 09/4/2022 (20.43)

Συνομιλία Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ (ΚΦ) 6945792*** με τον Νικόλαο ΛΑΡΥΓΓΑΚΗ (ΝΛ) 6947007*** (Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικάνικου Ινστιτούτου)

ΝΛ: Οκ, τότε θα πούμε, τότε που έχουμε κανονίσει με τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

ΚΦ: Οκ, οκ όταν είσαι στην Αθήνα θα τα πούμε.

ΝΛ: … Και με τους (ακατάληπτο) που θα ξαναρθούμε (ηχητική απόδοση) Αλλά κάποια στιγμή που μπορούμε να κλέψουμε έναν καφέ μόνοι μας… Εντάξει, συγνώμη που δεν τα είπαμε.

ΚΦ: Δεν πειράζει, εδώ αντιπρόσωπό σου έχεις ακόμα τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

ΝΛ: Οχι, όχι, τώρα έχω βάλει τον ΚΥΡΙΑΖΗ.

ΚΦ: Α τον ΚΥΡΙΑΖΗ.

ΝΛ: Τον ξέρεις τον ΚΥΡΙΑΖΗ τον πρώην Ναύαρχο.

ΚΦ: Τον πρώην ναύαρχο ναι, ναι.

ΝΛ: Είναι στο γραφείο του ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ τώρα, Διευθυντής του γραφείου του εκεί.

ΚΦ: Ωραία, ωραία.

ΝΛ: Εχεις πάρει την πρόσκληση για τις τρεις του μηνός έτσι;

ΚΦ: Ποια πρόσκληση, δεν ξέρω.

ΝΛ: Σίγουρα την έχεις πάρει, για κοίτα το και για να μην έχουμε καμιά μπερδοσιά, που κάνουμε το δείπνο στη Μεγάλη Βρετάνια που θα τιμήσουμε τον ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.

ΚΦ: Τρεις Μαΐου;

ΝΛ: Τρεις Μαΐου, μαζί με τη γυναίκα σου βέβαια.

ΚΦ: Ναι, θα δω το ΝΙΚΟ θα δω, θα την έχω πάρει σίγουρα.

ΝΛ: Αμα δεν την έχεις πάρει πες κάποιος να με πάρει να, αλλά σίγουρα.

ΚΦ: Θα σε πάρει ο ΛΟΥΚΑΣ.

ΝΛ: Ναι, ο ΤΣΑΡΜΑΚΛΗΣ, ας με πάρει ναι.

ΚΦ: Εντάξει έγινε ΝΙΚΟ μου.

ΝΛ: Πάντως καλά πήγε και αυτά που είπες εκεί, καθόμουνα και τα άκουγα πολύ καλά, και λέω πρέπει να σε ξαναβγάλουμε σε κανένα ΖΟΟΜ.

ΚΦ: Εντάξει ΝΙΚΟ μου ναι.

ΝΛ: Γιατί μου άρεσε αυτό που ανακοινώθηκε εκεί, η ΣΟΥΔΑ του ΒΟΡΙΑ (γέλια).

ΚΦ: (γέλια) Η ΣΟΥΔΑ του ΒΟΡΡΑ ναι, έχουμε SOUDA SOUTH, SOUDA NORTH και SOUDA CENTRAL εκεί, όπου να είναι θα το πω και αυτό.

ΝΛ: (γέλια) Σημαντικό, σημαντικό.

Πηγή documentonews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.