ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τα χειρότερα σενάρια ενόψει του δύσκολου χειμώνα

1 min read

Επιλογές εκτός πραγματικότητας έχουν βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων οι χώρες της Ευρώπης ενόψει του χειμώνα που έρχεται και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Εργαζόμενοι με κουβέρτες, επιχειρήσεις που μεταναστεύουν τον χειμώνα στην Αφρική και συστάσεις για μπάνιο με κρύο νερό είναι μόνο μερικά από τα εξωφρενικά μέτρα που σκέφτονται να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τον πιο σκληρό χειμώνα από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο χειμώνας έρχεται» για την Ευρώπη που ετοιμάζεται να ζήσει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της όπως ακριβώς το ομώνυμο επικό επεισόδιο της θρυλικής σειράς «Game of thrones».

H σχεδόν σουρεαλιστική πραγματικότητα για την οποία ετοιμάζεται η Ευρώπη περιλαμβάνει από διανομή κουβέρτας στο κρύο γραφείο μέχρι τοπικές πλύσεις αντί για ντους.

Δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δανίας, συγκέντρωσαν κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες για να τα διαθέσουν σε 3.400 υπαλλήλους τους.

Οι προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας

Η Δανία προτείνει κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες στους υπαλλήλους, ενώ η Γερμανία προτείνει βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βάδης Βυτεμβέργης. Το ζεστό νερό θα είναι πλέον είδος πολυτελείας σε επιχειρήσεις και τράπεζες. Βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους και διακοπή ζεστού νερού σε επιχειρήσεις και τράπεζες.

Στη Γαλλία, ο Πύργος του Άιφελ θα σβήνει νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ενώ γίνονται εισηγήσεις να κλείνουν τα router όταν δε χρησιμοποιούνται. Επιπλέον,  υπάρχει σύσταση να κλείνουν τα router του wifi. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Γάλλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν οικονομία από την στιγμή που η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους παρέχει οικονομική βοήθεια.

Στη Μεγάλη Βρετανία στέλνουν προσωπικό εταιριών στη Νότια Αφρική και ενθαρρύνουν το προσωπικό να δουλεύει από το σπίτι. Στην Ισπανία συζητείται η εφαρμογή αυστηρής οδηγία για τοποθέτηση αυτόματης πόρτας στα καταστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Την περίοδο του χειμώνα, η θερμοκρασία στους δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από τους 19 βαθμούς.

Στην Ιταλία προτείνεται κλείσιμο καταστημάτων μία ώρα νωρίτερα. Επιχειρήσεις και σωματεία κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει περισσότερα παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί 52 δισ. ευρώ για να ανακουφιστούν από την πίεση.

Στη Σουηδία κλειδωμένοι θα είναι οι θερμοστάτες στους 21 βαθμούς.

Το σίγουρο είναι ότι η μεγαλύτερη πρόκληση του επερχόμενου χειμώνα είναι να αντέξουμε το κρύο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.