ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

1 min read

Ο εκλιπών βουλευτής της Κρατικής Δούμας Nikolai Petrunin, ο επικεφαλής της Komsomolskaya Pravda Nikolai Sungorkin και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Kherson Kirill Stremousov εξαιρέθηκαν από τη μαύρη λίστα.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε σε ισχύ την απόφασή της για την επόμενη εξάμηνη παράταση της λίστας των αντιρωσικών κυρώσεων, αφαιρώντας από αυτήν τον εκλιπόντα αναπληρωτή κυβερνήτη της περιφέρειας Χερσώνας Kirill Stremousov. Η αντίστοιχη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες ενέργειες που υπονομεύουν και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, η απόφαση [για κυρώσεις κατά Ρώσων φυσικών και νομικών οντοτήτων] θα πρέπει να παραταθεί για άλλους έξι μήνες», αναφέρει το έγγραφο.

Εκτός από τον Στρεμούσοφ, από τη μαύρη λίστα αποκλείονται επίσης ο εκλιπών βουλευτής της Κρατικής Δούμας Νικολάι Πετρούνιν και ο επικεφαλής της Komsomolskaya Pravda Νικολάι Σουνγκόρκιν.

Νωρίτερα, η ΕΕ παρέτεινε έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024 τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας που σχετίζονται με την αλλαγή το 2022 του καθεστώτος των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και των περιοχών Kherson και Zaporozhye.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να σχηματίζει μια μαύρη λίστα για τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, επεκτείνοντάς την για έξι μήνες κάθε έξι μήνες. Όλα τα άτομα σε αυτόν τον κατάλογο απαγορεύεται να εισέλθουν στην επικράτεια της κοινότητας, τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ υπόκεινται σε δέσμευση και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απαγορεύεται να διατηρούν οποιεσδήποτε επαφές μαζί τους

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.