Η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας και ο “κίνδυνος μνημονίου στο Αιγαίο

Newskamatero

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να επισκεφθεί την Τουρκία και να συναντήσει τον Ερντογάν, οι Τούρκοι προχωρούν σε επικίνδυνες προκλήσεις στο Αιγαίο.Τα όσα έκαναν στο Φαρμακονήσι με το Super Puma της ΠΑ είναι ενδεικτικά.

Το ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής κρίσης δεν έχει πάψει να απασχολεί. Το ερώτημα να μπορούμε να την διαχειριστούμε απασχολεί διαρκώς. Και για να το κάνουμε θα πρέπει ίσως να μελετήσουμε και να μάθουμε από τα λάθη όλων των ελληνοτουρκικών κρίσεων που έχουν προηγηθεί.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μαρδάς επί πέντε ολόκληρα χρόνια κάνει αυτή τη μελέτη. Αποτέλεσμα ένα βιβλίο 800 σελίδων: “Προ-Ιμια Πολέμου”. Αναλύει τις ελληνοτουρκικές κρίσεις από το 1955 και μετά. Επισημαίνει τα λάθη μας. Αυτά που μας οδήγησαν σε ήττες .Γιατί όπως εξηγεί με επιχειρήματα, σε κάθε κρίση κάτι χάσαμε.

Ο Κωστάς Μαρδάς από το στούντιο του Militaire.gr μιλά για την επιθετική στρατηγική της Τουρκίας και εκφράζει την ανησυχία για ένα πιθανό “μνημόνιο στο Αιγαίο”.

Αύριο πρωί, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Militaire.gr.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Παραλίγο τραγωδία στο Αιγαίο: Τουρκικό F-16 έφθασε σε κοντινή απόσταση από ελληνικό Super Puma

Ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που παραβίασαν τον FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, κατευθύνθηκε προς το ελικόπτερο. Σε κίνδυνο τέθηκαν ανθρώπινες ζωές όταν τουρκικό F-16 παρενόχλησε ελληνικό ελικόπτερο Super Puma που πραγματοποιούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο! Σύμφωνα με την Καθημερινή, το μεσημέρι της […]