ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ελλάδα διατηρεί το ρεκόρ των θανάτων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 151 νεκροί μόνο μέσα στον Ιούλιο!

1 min read

Οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες είναι μια από τις συχνές αιτίες θανάτου στη χώρα το καλοκαίρι ωστόσο φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού μόνο για τον μήνα Ιούλιο ο αριθμός των ανθρώπων που πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες ξεπέρασε τους 151!

  • Η Ελλάδα διατηρεί το θλιβερό ρεκόρ των θανάτων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με 340 πνιγμούς κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, αλλά αν έχουν καταγραφεί περίπου οι μισοί μέσα σε έναν μήνα, τότε η χώρα οδεύει προς μία νέα τραγωδία και μάλιστα από αυτές που κανείς δεν περίμενε.

Τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 39 πνιγμοί, ενώ τον Ιούλιο ο αριθμός αυτός ανέβηκε σημαντικά σκαρφαλώνοντας στους 151.

«Πρέπει να προσέχουμε να μην ανοιγόμαστε στα βαθιά και ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε αμέσως τις πρώτες βοήθειες», λένε οι ναυαγοσώστες.

  • Ο κίνδυνος πνιγμού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με χιλιόμετρα ακτογραμμής, ελλοχεύει ανά πασά στιγμή. Μόνο την Τρίτη έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό για δύο μήνες να φτάνει στους 190 πνιγμούς.

Πώς θα προστατευτούμε

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λουόμενους να μην μπαίνουν στη θάλασσα αμέσως μετά το φαγητό και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

  • Συγκεκριμένα τονίζουν: «Δεν τρώμε, δεν πίνουμε, ξεχωρίζουμε την ώρα του ποτού και του φαγητού από την ώρα που κάνουμε μπάνιο, δε φεύγουμε εκτός των ορίων της ακτής και αν δεν νιώθουμε καλά ζητάμε βοήθεια και μένουμε στα ρηχά».

Βασικός κανόνας για την ασφαλή κολύμβηση, κυρίως των ηλικιωμένων, είναι να μην κολυμπούν τις ώρες μεταξύ 12.00 και 17.00, τότε που ο ήλιος καίει και οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

Αρκετοί είναι και οι θάνατοι τουριστών από πνιγμούς στα ελληνικά νησιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε και στα παιδιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.