Κυ. Σεπ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ελλάδα δεύτερη παγκοσμίως στις Γαλάζιες Σημαίες! Δείτε τη λίστα με τις βραβευμένες ακτές

1 min read

Η καλύτερη διαφήμιση και προβολή που θα μπορούσε να συμβεί, την περίοδο που η Ελλάδα ετοιμάζεται για την τουριστική σεζόν έχοντας καταγράψει χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας στον κορωνοϊό.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ανακοίνωσε ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της βράβευσης των όμορφων και καθαρών παραλιών, φέροντας την Ελλάδα στην δεύτερη θέση παγκοσμίως. Η Διεθνής Επιτροπή του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», βράβευσε 497 ελληνικές παραλίες, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα μας και οι γαλάζιες σημαίες θα επιβραβεύσουν γι άλλη μια χρονιά τις παραλίες που προσφέρουν ποιότητα υδάτων, καθαριότητα και υγιεινή. Την πρωτιά στο εσωτερικό της χώρας, κέρδισε η Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής με 94 σημαίες .

Σε μήνυμά του Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, προς την Ελληνική Επιτροπή Προστασίας της Φύσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα πολύ θετικό γεγονός που ενισχύει τη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο επικροτούν τη στάση της κυβέρνησης στη μάχη κατά της πανδημίας και εξυμνούν την επιτυχή αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα προχωρά βήμα-βήμα πάντοτε με προσοχή και σύμφωνα με τις συστάσεις των επιστημόνων υγείας στην σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού. Η Ελλάδα ακόμα και μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες καθίσταται ένας δελεαστικός, ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός. Η πρωταγωνιστική θέση της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ενισχύεται και από τα αποτελέσματα του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Οι αρμόδιοι φορείς και οι Δήμοι στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές είναι έτοιμοι να προσφέρουν νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες με σεβασμό στο περιβάλλον και πλήρη τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας».

Δείτε εδώ τη λίστα με τις γαλάζιες σημαίες

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.