ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ελλάδα απέσυρε την Φ/Γ «Έλλη» από την ΝΑΤΟική δύναμη SNMG2 ως διαμαρτυρία της ανοχής του ΝΑΤΟ στις Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο (εικόνες και βίντεο).

1 min read

Τέσσερις ημέρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της τουρκικής άσκησης «Μπλε Φάλαινα» (“Mavi Balina”) και η Τουρκία εξακολουθεί να μην έχει αφαιρέσει από το χάρτη της αεροναυτικής άσκησης περιοχές του FIR Αθηνών που έχει συμπεριλάβει πραγματοποιώντας σωρεία παραβάσεων.

Στην άσκηση εκτός από το τουρκικό Ναυτικό συμετέχει και η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της φρεγάτας του ΠΝ «Έλλη», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, καθώς η Άγκυρα ενέταξε περιοχές του FIR Αθηνών, κάτι που ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Yasar Guler, το απέδωσε σε «λάθος».

Φυσικά μόνο «λάθος» δεν ήταν και μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσε το θέμα στον Τούρκο ομόλογό του για να εισπράξει την… συμπάθεια του Τούρκου αρχηγού.

Για την άσκηση η Τουρκία κινητοποίησε 4 φρεγάτες, 5 υποβρύχια, δύο κορβέτες, ένα πλοίο υποστήριξης, ένα περιπολικό, 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών, 6 ελικόπτερα, ένα πλοίο διάσωσης υποβρυχίων και μαχητικά της Τουρκικής Αεροπορίας.

Η Ελλάδα διέταξε ως εκ τούτου το πλοίο να αποσυρθεί προσωρινά από την ΝΑΤΟική Δύναμη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται, στη Ρόδο και θα επανενταχθεί στη ΝΑΤΟική Δύναμη μόλις τελειώσει η άσκηση ή νωρίτερα εάν διορθωθεί το «λάθος» από την Άγκυρα: Δηλαδή… ποτέ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.