ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΕΛ.ΑΣ θέλει να αποκτήσει «ασπίδα» από αέρος με anti-drone

1 min read

Οι εξελίξεις στην Σαουδική Αραβία με την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco, έκαναν την ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι είναι αναγκαία η απόκτηση συστημάτων anti-drone.

Συγκεκριμένα, σ’ έναν πολύ κλειστό κύκλο ατόμων και κάτω από συνθήκες μυστικότητας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ στο Μαρκόπουλο η παρουσίαση ενός συστήματος anti-drone το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προμηθευτεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο πρώην Ολυμπιακό Σκοπευτήριο παρευρέθησαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μέλη του ΚΕΜΕΑ, Πολωνοί και Γερμανοί εκπρόσωποι των εταιρειών και άτομα από πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και ελληνικό πανεπιστήμιο.

Ανάλογο το σύστημα διαθέτει ο στρατός, για το οποίο ενημερώθηκαν οι επιτελείς του υπουργείου και μάλιστα σε συσκέψεις τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αγοράς συγκεκριμένου συστήματος αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση τα συστήματα αυτά δεν μπορούν να προστατέψουν στόχους από μεγάλα drone στρατιωτικής χρήσης όπως αυτά που έχει η Τουρκία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.