ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει τη φύλαξη σε ηλεκτρικό και Μετρό

1 min read

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να αναλάβει τη φύλαξη σταθμών του μετρό, ώστε να εντοπιστούν τα κρούσματα επιθέσεων που σημειώνονται. Ως αντάλλαγμα θα λάβει την παροχή δωρεάν μετακίνησης των ενστόλων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Η εν λόγω ΚΥΑ προβλέπει ότι ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει (αφού αναλάβει και την έκδοσή τους) στους αστυνομικούς προσωποποιημένες επαναφορτιζόμενες κάρτες με τις οποίες θα μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει να διαθέσει το απαραίτητο ένστολο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων συγκοινωνιακού έργου των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του ΟΑΣΑ.

Μεταξύ των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι η φύλαξη των σταθμών μετρό και ΗΣΑΠ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, η αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων και η υποστήριξη της λειτουργίας των γερανοφόρων οχημάτων του ΟΑΣΑ. Οι λεπτομέρειες και ο ακριβής αριθμός των ενστόλων που θα διατίθεται για την ασφάλεια των ΜΜΜ θα καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού.

Ο ΟΑΣΑ θα αποστέλλει ετησίως αναλυτικό αίτημα προς της ΕΛ.ΑΣ., με το οποίο θα παραθέτει τις ειδικότερες ανάγκες που έχει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, που παρέχονται από την αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. με τη σειρά της θα καταρτίζει αναλυτικό πίνακα με το απαιτούμενο ένστολο προσωπικό. Η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών από την ΕΛ.ΑΣ θα είναι κατ’ έτος ίση προς την αξία του αντιτίμου του συνόλου των μετακινήσεων του προσωπικού με τις κάρτες του ΟΑΣΑ.

Παλαιότερες εξαγγελίες ήθελαν τη φύλαξη να αναλαμβάνουν 200 άτομα της ΕΛ.ΑΣ., αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι, οι οποίοι εκ του νόμου δεν έχουν πολλά περιθώρια παρέμβασης όταν σημειώνεται οποιοδήποτε περιστατικό. Ωστόσο, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των ενστόλων θα καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ η παρουσία των υπαλλήλων σεκιούριτι μάλλον κρίνεται απαραίτητη. Έτσι ο προγραμματισμός θέλει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να δρουν «υποστηρικτικά» προς τους υπαλλήλους σεκιούριτι.

Οι ΣΤΑΣΥ έχουν ήδη δρομολογήσει την υπογραφή συμβάσεων με εταιρείες σεκιούριτι για τη φύλαξη των εγκαταστάσεών της για το 2019. Μέχρι πρότινος οι ΣΤΑΣΥ υπέγραφαν βραχυχρόνιες συμβάσεις με εταιρείες σεκιούριτι, αναμένοντας ουσιαστικά τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Εν αναμονή όμως της υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ, το υπερταμείο (που διαχειρίζεται τις συγκοινωνίες) ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε μακροχρόνια σύμβαση, η οποία και υπεγράφη με ετήσια διάρκεια για το σύνολο του 2019.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.