ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζαχάροβα κατά ελληνικών ΜΜΕ: «Αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση»

1 min read

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταδίκασε τον βανδαλισμό του σοβιετικού μνημείου στην Καλλιθέα

Η βεβήλωση του μνημείου των πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα, με αγνώστους να γράφουν πάνω του τη λέξη Αζόφ, με σαφή παραπομπή στο ναζιστικό τάγμα, προκάλεσε εκτός από την οργή της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Παρά την ανακοίνωση σαφούς καταδίκης από το ελληνικό ΥΠΕΞ, η Ζαχάροβα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον τρόπο αντιμετώπισης της Μόσχας από ελληνικά ΜΜΕ, σε σχέση με την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Η αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει λύσει τα χέρια όσων, για χάρη αμφίβολων στόχων, είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη που συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα», είπε αρχικά η Ζαχάροβα.

Και πρόσθεσε, καταδικάζοντας «το έγκλημα με το μνημείο» και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της «στους Έλληνες πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες μας για την άμεση δράση για την επαναφορά του Μνημείου στην αρχική του κατάσταση. Καλώ τις ελληνικές Αρχές να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών. Η αντίστοιχη προφορική σημείωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.