ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η εικόνα που ΠΑΓΩΣΕ τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Δένδιας-Χαφτάρ μπροστά από τον πίνακα που απεικονίζει την συντριβή των Τούρκων στο Αιγαίο! (ΦΩΤΟ)

1 min read

Σε μία κίνηση συμβολική που δεν αντιλήφθηκαν πολλοί προχώρησε πριν λίγα 24ωρα ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας.


Κατά την διάρκεια την επίσκεψης του Χ. Χαφτάρ στο ΥΠΕΞ, ο Έλληνας Υπουργός τον ξενάγησε στους χώρους του Υπουργείου.

Σε post που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Υπουργός, διακρίνουμε να δείχνει στον Στρατάρχη του LNA τον πίνακα που απεικονίζει την συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο κατά την Ναυμαχία της Έλλης, που είναι αναρτημένος στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση και το φωτογραφικό αποτύπωμα δεν είναι τυχαίο, καθώς με αυτό τον τρόπο και στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων, η Αθήνα στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ειδικά αυτή την περίοδο που η Άγκυρα απειλεί ότι θα θα στείλει πολεμικά πλοία νοτίως της Κρήτης και στις Λιβυκές ακτές.

Μάλιστα πριν λίγους μήνες, τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αφηνιάσει με μια αντίστοιχη εικόνα, καθώς ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο όταν στάθηκε μπροστά στον πίνακα άρχισε να χαμογελά, με την Άγκυρα να είναι σφόδρα ενοχλημένη.

 Η ιστορία του πίνακα
Τον Ιούνιο του 1911 και λόγω απειθαρχίας του πληρώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ», τη θέση του Κυβερνήτη ανέλαβε ο τότε Πλοίαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

Με την έκρηξη των Βαλκανικών Πολέμων προάχθηκε σε Υποναύαρχο ενώ στις 16 Απριλίου του 1912 έγινε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 1912.

Στη συνέχεια γίνεται Αρχηγός του Στόλου του Αιγαίου και αναλαμβάνει δράση.

Ως Κυβερνήτης του θωρηκτού «Αβέρωφ» καταλαμβάνει τη Λήμνο, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι Θάσος, Ίμβρος, Τένεδος, Ψαρά, Άγιος Ευστράτιος και Σαμοθράκη.

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου είχε κατορθώσει να ελευθερώσει όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Χίου.

Με το θωρηκτό «Αβέρωφ» συμμετείχε σε δύο ναυμαχίες, σε αυτή της Έλλης και σε αυτή της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913).

Η ναυμαχία της Έλλης κερδήθηκε χάρη σε παράτολμο ελιγμό του Κουντουριώτη, ο οποίος θεωρήθηκε ασυλλόγιστος ηρωισμός.

Οι επιτυχημένοι χειρισμοί του ανάγκασαν τον τουρκικό στόλο να αποσυρθεί στα Δαρδανέλλια.

pentapostagma.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.