ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η «Διδώ» είναι ακόμα εδώ! Ποιες περιοχές «χτυπάει» η κακοκαιρία – Δείτε που βρέχει τώρα

1 min read

Παρότι στην Αττική η «Διδώ» δεν έχει δείξει ακόμη τόσο πολύ τα… δόντια της, βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται σε διάφορα μέρη της χώρας από τις πρωινές ώρες σήμερα, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα. Αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά.

Στα ορεινά των Τρικάλων το πρωί το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι και 15 πόντους και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταπτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η στάθμη των υδάτων ορισμένων ποταμών -εκτός του Πηνειού- έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο, θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Στη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τα ξημερώματα μεμονωμένες πτώσεις δένδρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση κλαδιών από το οδόστρωμα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός.

Το πολεοδομικό συγκρότημα είναι καλυμμένο από πυκνή νέφωση και βρέχει κατά διαστήματα, ενώ ο υδράργυρος, λίγο μετά τις 8:00, έδειχνε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα ορεινά της Ημαθίας καταγράφηκαν χιονοπτώσεις και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης, μέσω Καστανιάς.

Βροχερός είναι ο καιρός και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού έπεσαν στην Πιερία και τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται επί τόπου για τον καθαρισμό τους. Κλειστά είναι κάποια σημεία επαρχιακών δρόμων της Χαλκιδικής, όπως στους Δήμους Αριστοτέλη (ήδη από προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας), Σιθωνίας, Πολυγύρου κ.ά., λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού.

Στη Ρόδο οι… ουρανοί άνοιξαν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς.

Ρόδος κακοκαιρία
Ρόδος κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το απόγευμα ένα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα αναμένεται να σταματήσουν μετά τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τα μεσάνυχτα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Τι έγινε χθες

Για καλή μας τύχη, η κακοκαιρία της Τρίτης «χτύπησε» τη νύχτα τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος της χώρας, οπότε και έβρεξε αρκετά, ενώ, σε πολλούς δήμους, στις γωνίες των δρόμων δημιουργήθηκαν «λίμνες» λόγω των έντονων καταιγίδων και έγινε –όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- δύσκολο το να διασχίσεις το δρόμο.

Η πυροσβεστική, ως συνήθως, χρειάστηκε να επέμβει σε κάποιες περιπτώσεις για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, όμως δεν αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για Δεκέμβρη.

Ακολουθεί πίνακας όπου αναγράφονται οι οκτώ μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης την Τρίτη.

Ισχυρότερες Βροχοπτώσεις

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών παραθέτει τον παρακάτω χάρτη, στον οποίο αναγράφονται οι καταγραφές 73 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής.

χάρτης αστεροσκοπείου

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα περισσότερο

Δείτε το χάρτη της Ελλάδας, όπου με σκούρο πράσινο αναδεικνύονται οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

χάρτης Διδώ

Δείτε το πέρασμα του φαινομένου από την Αθήνα χθες Τρίτη 10/12/2020:

Δείτε που βρέχει τώρα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.