ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Αρμενία καταδικάζει την Τουρκία που απαγόρευσε σε γερμανικό αεροπλάνο να πετάξει μέσω των εδαφών της

1 min read

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας κατηγορεί την Τουρκία που απαγόρευσε  σε γερμανικό αεροπλάνο που μετέφερε Αρμένιους ειρηνευτές να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο της, δήλωσε αυτό σε συνέντευξη τύπου η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Άννα Ναγκνταλιάν.

«Είναι κατακριτέο το γεγονός, ότι η Τουρκία, βάσει των αντι-Αρμενικών τοποθετήσεων της, παρεμποδίζει  τις ενέργειες των ειρηνευτικών δυνάμεων εντός του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ. Και εμείς θέσαμε αυτό το ζήτημα μέσω των διπλωματικών διαύλων ενοποιών των διεθνών εταίρων μας», ανέφερε η Ναγκνταλιάν.

Τον Ιούλιο το αεροπλάνο εκτελούσε πτίση από τη Γερμανία προς την Αρμενία για να παραλάβει τους Αρμενικούς ειρηνευτές που υπηρετούν υπό γερμανική διοίκηση στο Αφγανιστάν. Ο Τούρκος ελεγκτής του εναέριου χώρου χωρίς κανένα λόγο αρνήθηκε να επιτρέψει στο στρατιωτικό αεροπλάνο να πετά πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το πρόβλημα δεν επιλύθηκε ούτε από τις τουρκικές αρχές, και η Γερμανία αναγκάστηκε να στείλει το αεροπλάνο στην Αρμενία εκμεταλλευόμενη τον ρωσικό εναέριο χώρο, και μόλις στα μέσα Αυγούστου κατέστη δυνατή η μεταφορά αρμενίων ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Ο Γερμανοί στρατιώτες θεωρούν το περιστατικό αυτό σκόπιμη πρόκληση από την Άγκυρα. Σε σχέση με το περιστατικό, η γερμανική εφημερίδα Spiegel υπενθύμισε τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Αρμενία, για την έλλειψη των διπλωματικών σχέσεων καθώς και τη θέση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η τουρκική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνείται να αποδεχθεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.