ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η απόφαση για υποβολή αίτησης ένταξης στο NATO της Φινλανδίας  άναψε τα αίματα Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία!

1 min read

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, «ούτε οι διαβεβαιώσεις της Ρωσίας για την απουσία οποιωνδήποτε εχθρικών προθέσεων προς τη Φινλανδία, ούτε η μακρά ιστορία καλής γειτονίας και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, έπεισαν το Ελσίνκι για τα πλεονεκτήματα της διατήρησης μιας πολιτικής στρατιωτικής ουδετερότητας».

Ενώ σε αρκετά αιχμηρό ύφος, η Μόσχα αναφέρει: «Ο στόχος του ΝΑΤΟ, του οποίου τα κράτη μέλη έπεισαν σθεναρά τη φινλανδική πλευρά ότι δεν υπήρχε εναλλακτική από την ένταξη στη συμμαχία, είναι ξεκάθαρος – να συνεχίσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας, να δημιουργήσει μια άλλη πτέρυγα για μια στρατιωτική απειλή για τη χώρα μας. Αλλά γιατί η Φινλανδία να μετατρέψει το έδαφός της σε γραμμή στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ θα χάσει την ανεξαρτησία της στη λήψη των δικών της αποφάσεων, θα το κρίνει η ιστορία».

Οι προειδοποιήσεις δεν λείπουν: «Το Ελσίνκι πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης. Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Φινλανδίας και τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Βόρειας Ευρώπης».

Χαίρεται ο Ζελένσκι

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πολύ θα ήθελε και η χώρα του να μπει στη Συμμαχία, εξήρε την ετοιμότητα της Φινλανδίας να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην στρατιωτική συμμαχία του NATO σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Επίσης συζητήσαμε την ευρωπαϊκή ένταξη της Ουκρανίας. Και  την αμυντική αλληλεπίδραση», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρέσβης στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολάνσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι η απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα τις μετατρέψει σε στόχους για την Ρωσία καθώς από ουδέτερες χώρες θα γίνουν εχθρικές.

«Εάν υπάρχουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος – ή πιθανός στόχος – για ένα χτύπημα», πρόσθεσε ο Πολάνσκι. «Το ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ εχθρικό μπλοκ για εμάς — είναι εχθρός και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός. Σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρού και αντιμετωπίζουν όλους τους κινδύνους».

Ο Ντμίτρι Πολάνσκι, Αναπληρωτής Πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό UnHerd ότι το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη γνωρίζουν ότι «τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεπάγονται ορισμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.