ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η άνοδος της κινεζικής ναυτικής ισχύος στρέφει τις ΗΠΑ στη μαζική παραγγελία πυραύλων κατά πλοίων

1 min read

Καθώς η Κίνα εντάσσει συνέχεια καινούρια πλοία σε υπηρεσία, οι ΗΠΑ αρχίζουν να στοκάρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Όπως σημειώνει το «Defense News», στόχος του Αμερικανικού Ναυτικού είναι να αποκτήσει 850 νέους και αναβαθμισμένους πυραύλους της συγκεκριμένης κατηγορίας μέχρι το 2025, στους οποίους θα μπορούσαν να προστεθούν ακόμα 775 Α/Α πύραυλοι SM-6, που έχουν ικανότητα επίθεσης σε πλοία.

Το πρώτο όπλο που θέλει να παραγγείλει το Αμερικανικό Ναυτικό είναι ο LRASM. Ο LRASM παρουσιάζει ενδεικτική εμβέλεια μεγαλύτερη των 200nm και φέρεται από μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet. Μελλοντικά πρόκειται να τοποθετείται ακόμα σε συστήματα VLS πλοίων. Σε υπηρεσία είναι τώρα περίπου 99 LRASM.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν επίσης να συνεχιστεί η αναβάθμιση των πυραύλων cruise Tomahawk, ώστε να μπορούν να πλήττουν πολεμικά πλοία. Το Αμερικανικό Ναυτικό προγραμματίζει να παραγγείλει 44 συλλογές αναβάθμισης στο Οικονομικό Έτος 2021 και να αγοράσει συνολικά 451 παρόμοιες συλλογές μέχρι και το 2025. Τέλος, συνεχίζεται το σχέδιο απόκτησης του NSM, που προορίζεται αρχικά για τα LCS.

Η στροφή στρατηγικής των ΗΠΑ οφείλεται στο ραγδαίο ναυπηγικό πρόγραμμα της Κίνας. Το Κινεζικό Ναυτικό εκτιμάται ότι έχει σήμερα 355 πλοία, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν τα 420 έως το 2035. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Τραμπ ψάχνει ακόμα τρόπους να υλοποιήσει την υπόσχεση για το Αμερικανικό Ναυτικό των 355 πλοίων…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.