ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η αναμενόμενη νίκη των Ρεπουμπλικάνων 8/11 τρομοκρατεί τον Zelensky, θα μειωθεί η ροή όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

1 min read

O άπληστος Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις…

1)Η Ουκρανία κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι αφού οι επιτυχημένες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν αποδεκατίσει το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας χαμηλής και μεσαίας τάσης.

2)Στο στρατιωτικό μέτωπο…οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν κολλήσει, σε κανένα μέτωπο δεν έχει υπάρξει βελτίωση μετά την προέλαση των Ουκρανών στο Kharkiv.

3)Στην Δύση και ειδικά στην Ευρώπη υπάρχουν αντιδράσεις αν και το μέτωπο σε επίπεδο κυβερνήσεων ακόμη παραμένει αδιαίρετο…

4)Ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι οι ΗΠΑ.
Η αναμενόμενη νίκη των Ρεπουμπλικάνων τρομοκρατεί τον Zelensky, καθώς θα μειωθεί η ροή χρημάτων και όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία με ανεξέλεγκτο τρόπο…

Η αμερικανική κυβέρνηση… για να προλάβει τους Ρεπουμπλικάνους σχεδιάζει αυστηρότερο έλεγχο των όπλων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για αυστηρότερο έλεγχο των όπλων στην Ουκρανία ώστε να μην καταλήξουν τα αμερικανικά όπλα στην μαύρη αγορά αλλά και στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν «Σχέδιο για την αντιμετώπιση της παράνομης εκτροπής ορισμένων προηγμένων συμβατικών όπλων στην Ανατολική Ευρώπη» ωστόσο είναι προφανώς ότι αποτελεί εργαλείο των δημοκρατικών που βλέπουν μεγάλη ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 27 Οκτωβρίου, η ζήτηση για χρήση όπλων κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας φαίνεται να «εμποδίζει τη διάδοση φορητών όπλων στη μαύρη αγορά και κατευθυνόμενων όπλων για το πεζικό».
Μάλιστα αναφέρεται στην ικανότητα των φιλορωσικών δυνάμεων να κατάσχουν ορισμένα ουκρανικά όπλα.

Το state department πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ώστε όπλα να πέσουν στα χέρια ιδιωτών μέσω κλοπής ή παράνομων πωλήσεων, δημιουργώντας μερικές φορές μαύρες αγορές».
Είναι μια παράδοξη κατάσταση όταν οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι τα όπλα τους, τα οποία προορίζονταν για την Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας, μπορούν να αγοραστούν στην μαύρη αγορά.
Ουσιαστικά, τέτοια όπλα έχουν τη δυνατότητα να καταλήξουν και σε χέρια τρομοκρατών, για παράδειγμα.

Έχει αποκαλυφθεί ότι τα αμερικανικά όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία μπορούν πλέον να βρεθούν σε χαμηλές τιμές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τη φήμη και την εικόνα της κυβέρνησης Biden.
Το πιο σημαντικό, αυτές οι πληροφορίες σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν από τους Ρεπουμπλικάνους πριν από τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές για να πλήξουν τους Δημοκρατικούς.

Το state department δημοσίευσε αυτό το σχέδιο ως αντιπερισπασμό για να δείξει ότι η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζει την κατάσταση των όπλων στην Ουκρανία, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ζητήσει λογοδοσία για το που καταλήγουν τα αμερικανικά χρήματα και όπλα στην Ουκρανία.

Ιστορικά, τα όπλα που προμήθευε η Δύση σε ξένα πεδία μάχης κατέληξαν αργότερα σε διάφορες χώρες.
Η Δύση γνώριζε ότι αυτό θα συνέβαινε και στην Ουκρανία, αλλά για λόγους προπαγάνδας το αγνόησε εσκεμμένα.
Ωστόσο, αφού περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι άρχισαν να δυσανασχετούν με αυτήν την πολιτική προεκλογικά, το state department αποφάσισε ότι πρέπει να ελέγξει τις ροές οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την μαύρη αγορά όπλων.
Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη και αν οι ΗΠΑ ελάμβαναν μέτρα, η πλήρης διαφθορά στην Ουκρανία θα τερμάτιζε όλες τις νόμιμες προσπάθειες.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα αμερικανικά όπλα που κατέληξαν σε άλλες χώρες από την Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο μέλλον. Αυτό ακριβώς το σενάριο συνέβη σε όλη τη Μέση Ανατολή τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η Ουάσιγκτον προμήθευσε τον ουκρανικό στρατό με ελικόπτερα, αντιαεροπορικά συστήματα, πυροβόλα όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, στρατιωτικά οχήματα και συστήματα πυραύλων γνωστά ως HIMARS.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το Κογκρέσο ενέκρινε τη δαπάνη 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναπλήρωση του αποθέματος όπλων των ΗΠΑ μετά την αποστολή τους στην Ουκρανία ενώ συνολικά έχουν χορηγήσει 19 δισεκ. δολάρια.

Ακόμη πιο πρόσφατα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι τον Οκτώβριο ότι οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ουκρανία νέα όπλα αξίας 725 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων HIMARS.
Αυτό έγινε αφού ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός χρειαζόταν 32 εκτοξευτές ρουκετών HIMARS για να πολεμήσει τη Ρωσία.
«Για να συνεχίσουμε την αντεπίθεση, αποτρέποντας την κλιμάκωση από τη ρωσική πλευρά και τη νίκη της Ουκρανίας χρειαζόμαστε τριπλάσιο πυροβολικό των 155 χλστ., τριπλάσια HIMARS και τη μέγιστη ποσότητα πυρομαχικών».

Μια δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos διαπίστωσε ότι περισσότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έναντι του Δημοκρατικού Κόμματος όσον αφορά τη διαχείριση της οικονομίας, του εγκλήματος, του πληθωρισμού και των τιμών του φυσικού αερίου.
Η δημοτικότητα του Δημοκρατικού Κόμματος και του Προέδρου Biden μειώνεται ραγδαία, και γι’ αυτόν τον λόγο η δημιουργία του «Σχεδίου των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της παράνομης εκτροπής ορισμένων προηγμένων συμβατικών όπλων στην Ανατολική Ευρώπη» δεν είναι παρά μια προσπάθεια αντιπερισπασμού απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους που επικρίνουν τους χειρισμούς Biden στο Ουκρανικό.
Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι επικρίνουν ολόκληρη την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναμένονται αρνητικές εκπλήξεις τόσο για τον Biden όσο και για τον Zelensky ο οποίος είναι άπληστος και ζητάει συνεχώς όπλα και χρήματα προκαλώντας μέχρι και την αντίδραση του Biden.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.