ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Αλβανία προκαλεί! Τσάμηδες έκαψαν χθες την ελληνική σημαία – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Λίγες μόλις μέρες μετά την δολοφονία, υπό ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες, του βορειοηπειρώτη Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στην Αλβανία το κλίμα εχθρότητας έναντι της Ελλάδας και των Ελλήνων παραμένει τεταμένο.

Τελευταίο παράδειγμα, το βίντεο που στάλθηκε και αναρτήθηκε στη δημοφιλή ενημερωτική ιστοσελίδα JETA OSH και το οποίο απεικονίζει μέλη του κόμματος των “Τσάμηδων”, που καίνε την ελληνική σημαία.

Το βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί σε χωριό της Νότιας Αλβανίας ενώ οι πρωταγωνιστές έχουν καλυμμένα το πρόσωπά τους.

Σημειώνεται, ότι το κόμμα των Τσάμηδων, PDIU, διαθέτει τρεις βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο, που κατά κανόνα συνεργάζονται με το σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, ο οποίος και βρίσκεται πίσω από τη νέα εκστρατεία τρομοκράτησης της ελληνικής μειονότητας.

Χτες το απόγευμα, το αλβανικό ΥΠΕΞ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για το περιεχόμενο του διαβήματος προς την Ελληνίδα πρεσβευτή, πριν ακόμη αυτή αποχωρήσει από το κτίριο του αλβανικού ΥΠΕΞ (όπως φαίνεται και από τον χρόνο των πλάνων της άφιξης της Ελληνίδας πρεσβευτή στο αλβανικό ΥΠΕΞ).

Στο πρώτο διάβημα την Τρίτη το απόγευμα η αλβανική κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τους ήπιους τόνους και το απλό αίτημα για συμμετοχή Έλληνα ιατροδικαστή και αστυνομικών στην διερεύνηση της υπόθεσης δήλωσε ότι το «σοβαρό γεγονός διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων.

Ο θεσμός αυτός είναι η μόνη αρχή σύμφωνα με το Σύνταγμα και την αλβανική νομοθεσία αρμόδια να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που προκύπτει στο έδαφος της Αλβανίας». Και με ειρωνικό τρόπο η ανακοίνωση προσέθεσε ότι η «Αλβανία είναι ασφαλές και ήσυχο μέρος για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας»…

Το αλβανικό ΥΠΕΞ επανήλθε την Τετάρτη το μεσημέρι και καλώντας και πάλι την Ε. Σουρανή για διάβημα επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το κύμα αντιδράσεων στην Αθήνα το οποίο επιχείρησε να μεγιστοποιήσει  και δραματοποιήσει, ώστε τελικά να ζητήσει και τα… ρέστα.

Η αναφορά και μόνο στις δημόσιες ανακοινώσεις του αλβανικού ΥΠΕΞ ότι τέθηκαν στην κ. Σουράνη τα «γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον συναγερμό για τοποθέτηση βόμβας κοντά στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, τον εμπρησμό αλβανικών επιχειρήσεων (σ.σ. αν και ηταν Βορειοηπειρωτών), τις  διαδηλώσεις μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο και την καύση της εθνικής σημαίας» λειτουργεί εμπρηστικά καθώς δημιουργεί την εικόνα στην αλβανική κοινή γνώμη ότι στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει… πογκρόμ εναντίον των Αλβανών πολιτών.

Το βίντεο στη σελίδα του Facebook:

Δημοσίευση στα Social Media