ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η «Αλκμήνη» ξεσκεπάζει τα κυκλώματα και βάζει φρένο στη δράση των ανεξέλεγκτων ΜΚΟ! ‘Ωρα να μπει (επιτέλους) λίγη τάξη

1 min read

Έπρεπε να αποκαλυφθεί από το σχέδιο «Αλκμήνη» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της ΕΛ.ΑΣ. ότι πίσω από κυκλώματα λαθροδιακινητών κρύβονταν μέλη Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, για να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αποφασίσει να βάλει τάξη στο μητρώο των ΜΚΟ.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εδέησε να βάλει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με έξι βασικές αλλαγές που επήλθαν σε σύγκριση με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για το Μεταναστευτικό 2020-2021.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν κύκλοι του υπουργείου μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης ΜΚΟ. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους 114, ενώ εγγραφή έχουν κάνει 75.

Με τη νέα ΚΥΑ, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποκτά δικαιοδοσία για τον έλεγχο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Μεταναστευτικό. Οι φορείς που εγγράφονται στο Μητρώο λαμβάνουν πιστοποίηση, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο Μελών ΜΚΟ

Ακόμη, οι ΜΚΟ που έχουν νομίμως εγγραφεί και πιστοποιηθεί στο Μητρώο υποχρεούνται να εγγράψουν στο Μητρώο Μελών ΜΚΟ τα φυσικά πρόσωπα που είναι μέλη τους με χρηματική αμοιβή ή εθελοντικά και ασκούν δραστηριότητα σε οποιαδήποτε δομή αρμοδιότητας του υπουργείου.

Με τον ορισμό νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας, η διοίκησή τους πέρασε από τους Διεθνείς Οργανισμούς και τις ΜΚΟ στο υπουργείο Μετανάστευσης. Οι νέοι διοικητές έχουν αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, ενώ έχουν συμβάλει σημαντικά στην επίδοση αποφάσεων ασύλου.

Ακόμη, με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Μετανάστευσης, η είσοδος και η έξοδος στις νέες δομές θα γίνεται μόνο με την ατομική ταυτότητα και αυτό ισχύει και για τα μέλη των ΜΚΟ, ενώ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το υπουργείο ασκεί πλέον οικονομικό έλεγχο στις ΜΚΟ.

Τέλος, σε συνεργασία με τις διωκτικές Αρχές, το υπουργείο Μετανάστευσης συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στον συστηματικό έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ.

Δημοσίευση στα Social Media